Mohu u 5-žilového přívodu spojit PE a N?

<< < (15/18) > >>

Milan Hudec:
Ano nicméně spolehlivě určit zda se jedná o TN či TT pokud nejdeš fyzicky po vodiči kam je připojen na druhém konci od zásuvky je mnohdy prakticky nemožné.

Zdenek Hejčl:
No jo Milane, já zapomněl, jsi z Moravy. Já se pohybuji v tomto směru v oblasti rámci ČEZ.
Ano musí se to projít fyzicky a zjistit jak se věc má.

V našich končinách 3 černé a jeden modrý do třífázové zásuvky ani náhodou. Kdysi šedý později zelený a nakonec žlutozelený - a další niance barev vodičů fázových.
 Ano sice se tam AY 6 vyskytovala, ale AY 10 téměř nikdy...

Jan Bocek:
Citace: Zdenek Hejčl  22.12.2016, 20:02

V našich končinách 3 černé a jeden modrý do třífázové zásuvky ani náhodou. Kdysi šedý později zelený a nakonec žlutozelený - a další niance barev vodičů fázových.
 Ano sice se tam AY 6 vyskytovala, ale AY 10 téměř nikdy...

No jo, v šedesátých létech jsme do těch oválných zásuvek tahali šedý nulák. Z/ž  to bylo mnohem později, to již byly jen kulaté zásuvky 4pinové.....pr ostě vše má svůj vývoj
( i skleroza...) ;D s tím modrým, to jsem se pěkně "upsal".....

Richard Pech:
Platí jednoduchá mnemotechnická pomůcka: pro PEN/PE+N platí opak toho co u svatby v kostele:

Pan farář při církevní svatbě povídá: "Co Bůh spojil, nechť člověk nerozděluje"

Revizní technik říká: "Co elektrikář rozdělí (myšleno rozdělení PEN na PE+N) by už ani Pán Bůh neměl spojit dohromady"

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  21.12.2016, 07:40

Vždyť v přívodu může být kombinace řekněme průřezu 4 pro fáze a 1,5 pro PE.

Nevím, nevím, to jsem ještě za víc jak 50 let nepotkal.  Kabely se takové nikdy nedělaly, to by byla jedině instalace v trubkách a někdo by se musel snažit napodobit kabely velkých průřezů.  Možná v síti s napěťovým chráničem by to mělo své opodstatnění. Jinak je to nebezpečný nesmysl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana