Mohu u 5-žilového přívodu spojit PE a N?

<< < (13/18) > >>

Zdenek Hejčl:
Domníván se Milane, že nikoliv a nedělám si velké iluze...
Důvodem je toto, že u zásuvky 32A, může být vodič PEN a nemusí být přes chránič...
Což někteří elektrikáři hojně využívají, aby ušetřili a netýrali zákazníky výměnou ze 3+PEN za 3+N+PE. Protože zákazníci mají doma dostatečné zásoby a vše na  starý systém.

Milan Hudec:
Tahle kulatá má kontakt PEN?
I kdyby měla, jak uživatel pozná že do zásuvky jde vodič PEN a nikoli PE.
Vždyť v přívodu může být kombinace řekněme průřezu 4 pro fáze a 1,5 pro PE.
Nechtěl bych s tím mít co společného.

Pavel 008:
V tomto vlákně se řešilo, zda v 4p zásuvce je PEN. Není, pouze PE. A proto mě zarazil tento "zázračný rozvaděč". Hledal jsem k němu bližší info, ale marně. Nedovedu si ale představit, že v dnešní době se bude prodávat něco na území EU bez patřičné certifikace. Nějakej štěmpl to muselo dostat.

Já řeším právě tu kulturní akci. Malá akce v trvání cca 10 hodin. Kapela 230V/16A a pak chlazení na pivo a světlo. Dohromady to nebude víc jak 6 kVA. K dispozici je pouze klasická motorová hruška "380V/25A" na domu. Síť TN-C jako všude na vesnici. Těžko říci zda do zásuvky je přiveden PEN. Budu předpokládat, že ne. A teď mě prosím nekamenujte, vím že existuje v podstatě pouze jedno správné řešení (trafo nepočítám). Ale co připojit do zásuvky kabel H07RN-F 5G6 u vidlice spojit N a PE do jedný dutinky :o a na druhém konci (cca 40m) zásuvkový rozvaděč s hlavním jističem 3x20 + chránič. U 3f zásuvky bohužel nejde udělat přizemnění, ale přizemnil bych rozvaděč - a to pouze PE(metrová zemnící tyč). Vidlice - kabel - rozvaděč je jeden kus, žádný prodlužovák. Kabel je schválně předimenzovaný kvůli mech. odolnosti. Šlo by přimhouřit oči nad tímto řešením, když se jedná o krátkodobou akci navíc s celkem malým příkonem? 

Zdenek Hejčl:
Pokud je to síť TNC je tam PEN - sdružený vodič ochranný a pracovní nula.
Přesně jak píši v předchozím příspěvku.

Jirka Š. Svejkovský:
Není to obráceně? Pokud je tam PEN je to TNC. Na drátu záleží víc, než na písmenkách.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana