Mohu u 5-žilového přívodu spojit PE a N?

<< < (12/18) > >>

Pavel 008:
Oživím tuto diskusi. Řeším obdobný problém. Našel jsem toto http://www.prodance.cz/rozvadec-mini-efi-k324p.html Zdá se mi to nebo je to zázračná krabička co dokáže ze PE udělat PE a N? Víte někdo jak to funguje? A nebo je to prosté rozdělení, bez dodatečného zemnění, pouze vodiče PE doplněný o fíčko?

Milan Hudec:
A vodič N se v té krabici asi vykouzlí z vodiče PE přívodu.
Co když bude v pevné instalaci průřez PE slabší nežli průřez vodičů fázových?

Zdenek Hejčl:
Milane spíš bych řekl, že tam bude vodič PEN.
A z něho se vykouzlí PE  a N prostým rozdělením.
Samozřejmě o průřezu menším, než by mělo být v místě rozdělení doporučené....

Jan Bocek:
Citace: Pavel 008  20.12.2016, 17:08

Oživím tuto diskusi. Řeším obdobný problém. Našel jsem toto http://www.prodance.cz/rozvadec-mini-efi-k324p.html Zdá se mi to nebo je to zázračná krabička co dokáže ze PE udělat PE a N? Víte někdo jak to funguje? A nebo je to prosté rozdělení, bez dodatečného zemnění, pouze vodiče PE doplněný o fíčko?

Firma Erocomm vyrábí mnoho rozvaděčových zásuvkových skříni.
Uvedený typ EFI/3P8/40A/30 mA prezentuje jako "podiový" rozvaděč a umí z 3P/PE/32A udělat 3P/N/PE/32A,
prostě přechodka ze 4Pin32A na 5Pin32A.
Tento mezikus se nabízí jako výprodej za sníženou cenu.

1) v označení je chyba ,  kde mělo být uvedeno že 3P/PEN s rozdělením na 3P/N/PE
2) nikde není prezentován Návod na obsluhu a není uvedeno, zdá výrobek má CE

Výrobce zřejmě neřeší použití uživatelem a nechává to na revizi před uvedením do provozu prozatímního zařízení dle ČSN 341090 ed. 2. Pak záleží na revizním technikovi, jak se s tím "popere".

Tazatel si již i odpověděl:
... je to prosté rozdělení, bez dodatečného zemnění, pouze vodiče PE doplněný o fíčko?

S revizi elektrického zařízení, coby "podiového" rozvodu, bych měl asi trochu problém. Obvykle stav instalace s nabízenou zásuvkou 4P/32A nevyhoví dané podmínce podle požadavku ČSN 33 2000-5-54 a nebude v souladu s 7-704, 7-717 a také ne s 309/2006 Sb.
Bez toho přizemnění je spolehlivost a bezpečnost mizerná....

Otázka do pranice: může se vůbec veřejná kulturní akce připojit na elektrický rozvod, který má ještě zásuvku 4P/400V/32A ?

Milan Hudec:
Citace: Zdenek Hejčl  20.12.2016, 18:04

Milane spíš bych řekl, že tam bude vodič PEN.
A z něho se vykouzlí PE  a N prostým rozdělením.
Samozřejmě o průřezu menším, než by mělo být v místě rozdělení doporučené....

Tak v zásuvce kam bude pasovat na obrázku znázorněná vidlice musí být jen PE.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana