Je v koupelně výměna proudového chrániče 20mA za 16mA opravdu nutná?

<< < (3/3)

Lukáš Rotrekl:
Lze i tak, ještě lépe doplnit další 6A nebo 10A jistič na světla v koupelně (připojený také za chránič),  pokud to bude možné.
Bohužel bytová jádra jsou dost často prováděna elektrozedníky a podle toho to vypadá...

Jan Franěk:
Citace: LAIK007  21.08.2013, 08:58

Je tedy řešení měnit PCH nebo se dá vyřešit i přidáním nového jističe 16A na zásuvky v koupelně a PCH nechat původní?

Byl jsem pomalejší    ;D ;D ;D

edit:

Řešením je, pozvat si elektrikáře, který provede úpravu. Jak přede mnou napsal Lukáš Rotekl, lze to provést přidáním dvou jističů za chráničojistič .

Ještě by mě osobně zajímalo, kdy byla provedena ona zmiňovaná revize.

LAIK007:
 (poklona)  za radu, pokusím se domluvit přidání těch dvou jističů na zásuvky a světla koupelny. Revize je z počátku let.roku, kdy to družstvo zorganizovalo pro všechny byty.
Revizní zprávu z roku 2000, kdy byla provedena rekonstrukce jsme při koupi bytu dostali, ale pravděpodobně tam od té doby provedli další úpravu, která už ji neodpovídá ( nahrazení jističů na obvody koupelny silnějším PCH a zavedením jističů 3f na sporák ).
Nechápu, jestli to měnili při zavedení 3f sporáku, když místa ve skříni s jističi je dost.

Jan Franěk:
Citace: LAIK007  21.08.2013, 09:35

Revize je z počátku let.roku, kdy to družstvo zorganizovalo pro všechny byty.
....,  ale pravděpodobně tam od té doby provedli další úpravu, která už ji neodpovídá

Možná i to je důvod k tomu, aby se na to RT opět podíval.

LAIK007:
To ne, RT se na to podival letos, zjistil, co jsem psal, my jsme tam od koupi bytu zadne upravy za cca 7 let nedelali.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana