Je v koupelně výměna proudového chrániče 20mA za 16mA opravdu nutná?
Lukáš Rotrekl:
Lze i tak, ještě lépe doplnit další 6A nebo 10A jistič na světla v koupelně (připojený také za chránič), pokud to bude možné.
Bohužel bytová jádra jsou dost často prováděna elektrozedníky a podle toho to vypadá...
Jan Franěk:
Citace: LAIK007 21.08.2013, 08:58
Je tedy řešení měnit PCH nebo se dá vyřešit i přidáním nového jističe 16A na zásuvky v koupelně a PCH nechat původní?
Byl jsem pomalejší ;D ;D ;D
edit:
Řešením je, pozvat si elektrikáře, který provede úpravu. Jak přede mnou napsal Lukáš Rotekl, lze to provést přidáním dvou jističů za chráničojistič .
Ještě by mě osobně zajímalo, kdy byla provedena ona zmiňovaná revize.
LAIK007:
(poklona) za radu, pokusím se domluvit přidání těch dvou jističů na zásuvky a světla koupelny. Revize je z počátku let.roku, kdy to družstvo zorganizovalo pro všechny byty.
Revizní zprávu z roku 2000, kdy byla provedena rekonstrukce jsme při koupi bytu dostali, ale pravděpodobně tam od té doby provedli další úpravu, která už ji neodpovídá ( nahrazení jističů na obvody koupelny silnějším PCH a zavedením jističů 3f na sporák ).
Nechápu, jestli to měnili při zavedení 3f sporáku, když místa ve skříni s jističi je dost.
Jan Franěk:
Citace: LAIK007 21.08.2013, 09:35
Revize je z počátku let.roku, kdy to družstvo zorganizovalo pro všechny byty.
...., ale pravděpodobně tam od té doby provedli další úpravu, která už ji neodpovídá
Možná i to je důvod k tomu, aby se na to RT opět podíval.
LAIK007:
To ne, RT se na to podival letos, zjistil, co jsem psal, my jsme tam od koupi bytu zadne upravy za cca 7 let nedelali.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana