Je modrý vodič ve flexošňůře zapojený vlevo správně?
Tomáš Žabka:
Citace: Jiří Schwarz 20.08.2013, 12:46
Když jste takový detailista, kontrolujete i zapojení těchto kabelů?
Dáváte do provozu jen "českou verzi", nebo je to jedno?
On i ten "pětihranný" konektor (Euro, IEC) má doporučenou polohu N a L a existují 2 verze zapojení šňůr.
Ne zapojení nekontroluji, na revize používám REVEX Plus a upřímně začínám litovat toho, že jsem se k tomu kdy nechal přesvědčit. Je to otrocká práce, navíc to dělám jen, když mám volněji jinak jsem hlavně projektant.
Na problém s polaritou už jsem narazil taky, stěžoval si na to můj známí, který opravoval čínskou nabíječku na elektro skútr. Argumentoval jsem mu úplně stejně jako se tu pustili všichni do mně. Prostě s polaritou u těchto věcí je problém, ale aspoň čeští výrobci by měli chtít českou kvalitu a české zvyklosti, tím se můžeme odlišit od Číňanů.
Milan Hudec:
Citace: Tomáš Žabka 20.08.2013, 12:41
Prostě polarizované nástrčky s vodiči mají definované barvy podle ČSN EN 60320-1 ed.3,
To máte jistě pravdu, ale pokud vím, tak polarizované napájecí systémy nejsou zrovna "v módě", a ČR na polarizaci nepřistoupila, dodržování barev vodičů v hovoří řekněme o "solidnosti", ale v žádném případě ne o bezpečnosti.
Lukáš Rotrekl:
Co je tedy ten polarizovaný napájecí systém.
Našel jsem jen jakýsi článek, kde se od možnosti užít Schuko zásuvky dostali k tomu, že "naše" vidlice jsou polarizované, protože je nejde otočit a vrazit do zásuvky jinak, ale nějak se mě to nezdá jako správný výklad... Nebo je to o tomto?
Milan Hudec:
Citace: Lukáš Rotrekl 20.08.2013, 20:20
Co je tedy ten polarizovaný napájecí systém.
Yeti, každý o něm slyšel, nikdo neviděl, nicméně existuje určitá vize, že se strejdové "celého světa" dohodnou na používání "našich" vidlic s normativním vyžadováním vlevo fáze, vpravo nulák......... .............. :)
Jaroslav Borovec:
Citace: Miroslav Minařík 20.08.2013, 22:25
Ano, máte pravdu. Jsem to já.
To je zase ta přepracovanost . (zle)
Nahlásím se snám k BANu a vyčištění. Dobrovolně.
SKVĚLÉ! Je mi ctí Tě odstřihnout!
Uklidím to!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana