Existuje uzamykatelný venkovní elektroměrový rozvaděč s okýnkem?

<< < (2/6) > >>

Miroslav Revús:
Elektromerové rozvádzače s okienkom existujú.
Ak sa jedná o priame meranie, nie je problém. Ak sa jedná o nepriame meranie, dá sa vyrobiť. Zámka môže mať namiesto polkruhového tŕňa fabkovú vložku.

Viac napr. v prílohe.

Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Malík  14.08.2013, 21:08

Není.
Elektroměrový rozvaděč musí být přístupný, ať už je na domu nebo na hranici pozemku (plot, zídka atd.) a zamknutý standartním typizovaným zámkem se čtyřhranem.
Neurčí-li dodavatel po dohodě jinak (a to zpravidla neurčí, nebo jen velmi těžko),  tak dodržte připojovací podmínky.
Co vás vede k té nepřístupnosti?

Ano, má být přístupný. Ale zkusme si odpovědět proč.
Připadají v úvahu dvě logické možnosti.
Aby mohl brigádník energetiky provést kontrolní odečet elektroměru.
Aby mohl hasič odpojit budovu od zdroje elektrické energie.

Pokud budete mít hlavní jistič dostupný pro každého turistu jdoucího o půlnoci z nedaleké restaurace, pak se máte nač těšit. Z takového a podobných případů u nás bude visací zámek a hotovo. Respektive máme to uzamčeno osm roků a žádný problém není. Dnes brigádník dokonce musí zazvonit aby se ke kontrolnímu okénku dostal. Možná také proto, že neplatíme zrovna málo a memí dobré dráždit tygra bosou nohou.
 (dance)

Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík  15.08.2013, 08:46

....
Aby mohl hasič odpojit budovu od zdroje elektrické energie.
...

To je ono. A tady záleží na tom, co to je za objekt.
Zatímco někde není problém "vyházet pojistky" nebo pro jistotu vypnout celou ulici, jsou objekty, kde by úplné odpojení mohlo ztížit nebo částečně znemožnit evakuaci osob.

Petr Skřivánek:
Mám schůzku s ČEZ distribuce - uvidím.
Vyhlídl jsem si už i na webu rozvaděč. Překvapilo mě, že na 40A jistič je vydrátovaný
6mm. Není to málo? Ale pokud má kusovou zkoušku a prohlášení o shodě mělo by to být o.k.

Petr Skřivánek:
A dodávám. Co se týče hasiče - mají pákové nůžky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana