Lze předělat anglický spotřebič na českou vidlici?
MilanT:
Nezapomeňte na fakt, že v anglických vidlicích je integrovaná pojistka, 13, 10, 5 nebo 3 A. Osobně bych se při výměně vidlice zajímal jestli ta pojistka také nefunguje jako jištění kabelu či samotného spotřebiče.
Michael Tejčka:
Mno já jsem tento problém vyřešil "dočasně" tak, že jsem při návratu z británie zakoupil dva "čtyřpsy", šňůry jsem střihl na cca metr a opatřil CZ zástrčkou a britské přístroje zapojuji do nich, abych nepřišel o záruku na dovezených spotřebičích (různé napájecí adaptéry na foťáky, kameru, notebooky, TV a pod...) a postupně po zkončení záruční doby měním zástrčky i na spotřebičích.
Dále mám k dispozici originál redukci s tavnou pojistkou, kterou mám na spotřebiče používané jednou dvakrát do roka a u kterých si na výměnu zástrčky vždy vzpomenu ve chvíli kdy je potřeba spotřebič použít a zrovna samozřejmě nemám CZ zástrčku vhodnou k výměně po ruce.
Musím se tedy přiznat že některé spotřebiče na nich jedou i po skončení záruční lhůty ať z důvodu nemožnosti výměny za naší zástrčku (napaječe a trafa přímo připojujících se do zásuvky bez přívodní šňůry, samé třídy II) nebo z mojí prosté pohodlnosti (BD přehrávač a TV ve čtyřpsu hozeném za skříní, na které si vzpomenu vždy až při namátkové kontrole párkrát do roka).
Ale doporučuji, pokud máte po záruce, odborně vyměnit.
Kovářova kobyla na tom nic nemění.
Milan Hudec:
Mám lampičku která měla vidlici s pojiskou, při každém prasknutí žárovky by to pro neznalého znamenalo volat elektrikáře na výměnu pojistky
Jiri Pelant:
Predelat to jde, pokud je to z UK. Ale pozor tyto zasuvky naleznete v mnoho dalsich zemi (Cina vc. mnoha dalsich azijskych zemi, Saudska Arabie, JAR...). Vzdy je treba overit napeti, nekdy i frekvenci.
Ale u Vasi lampicky pokud je na 220 - 250V to asi neni problem. V kazdem pripade si overte ze vodice uvnitr lampicky jsou zapojeny spravne - pokud tomu nehovite dejte to odbornikovi.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana