Jaký je rozdíl ve vypínači mezi černým a hnědým vodičem?

<< < (2/4) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Tomáš Žabka  01.08.2013, 07:51

Já osobně, když projektuji, preferuji spojovat všechny vodiče pro svítidla v krabici pod vypínačem napájecí kabel jde z rozvaděče a nebo ze smyčky do vypínače a z vypínače potom na všechny svítidla, které vypínač ovládá. Nemáte potom po zdech krabice.

Ale pokud na to budete mít někoho, kdo se vyzná tak vám řekne co a jak.

Jasne, ale.to.jste u novych instalaci. Tenhle pripad je nejaka vymena/doplneni. Takze kvuli jednomu svetlu prebouravat kus pokoje je blbost.

Tomáš Žabka:
Souhlasím s vámi je otázka jak moc předělávají světla.

Zdenek Hejčl:
Pokud se podívám na položenou otázku a popis co tazatel chce. Musím konstatovat, že ten vypínač je na nic....
Pokud má ve vypínači dva vodiče a chce namontovat lustrák a aby byl funkční, tak sekat a doplnit vodič k vypínači a lustru. Nebo přepojit a doplnit rádiové dálkové ovládání na zeď a přijímače do lustrů, pokud je tam místo. Pak mu to bude fungovat.
Jenže toto laik neví....  o:-)
Nemám v plánu zatím nic zapojovat, asi to nechám odborníkovi, ale jenom se ptám.
Ano nechte to na odborníkovi.

Vratislav Fugl1:
"Pokud se podívám na položenou otázku a popis co tazatel chce. Musím konstatovat, že ten vypínač je na nic....
Pokud má ve vypínači dva vodiče a chce namontovat lustrák a aby byl funkční, tak sekat a doplnit vodič k vypínači a lustru...."

Asi mne ukamenujete ,  leč viděl jsem nejednou použití diod pro druhou část lustru,  a docela precizně udělané, nic "namaňhaného" do krabice ,  ale mělo to "štábní kulturu" ,   škoda jen ,  že jsem si to nevyfotil :( .

David Hruda:
Citace: Vratislav Fugl1  01.08.2013, 13:00

Asi mne ukamenujete ,  leč viděl jsem nejednou použití diod pro druhou část lustru,  a docela precizně udělané, nic "namaňhaného" do krabice ,  ale mělo to "štábní kulturu" ,   škoda jen ,  že jsem si to nevyfotil :( .

Taky jsem kdysi tohle řešil v jednom případě diodami, ale žárovky docela nepříjemně "poblikávaly" a přidávat tam ještě kapacity se mi zdálo už moc, tak jsem to zrušil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana