Jak přivést elektřinu do zahradního domku?

(1/2) > >>

Wlado:
Mám vývod na zahradu, propojený do kabelu, který je pod zemí a končí u zahradního domu. Jaký je nejlepší způsob zapojení v domku, když potřebuji:
1 světlo v domku
1 světlo pod přístřeškem vedle domku
1 zásuvku 230 V

Mám nechat nainstalovat menší rozvodnou skříň do domku, nějaký jistič?

Jirka Š. Svejkovský:
Přítomnost elektrikáře jste vyloučil proč? Kvůli penězům nebo nezdravě vysokému sebevědomí?  Když už si to mocímermo chcete zbastlit sám, jednu radu vám dám. Odjistěte to jedním jističochránič em 10A/30mA. Ostatní není až tak důležité.

Michal Šenkýř:
To Wlado:
Vaše otázka je vcelku nepřesná. Nepíšete o jaký kabel se jedná, jaká je jeho délka a čím je odjištěn (tedy pokud je odjištěn) a není jen tak natažen pro strýčka Příhodu. Jste si jist, že kabel je uložen správně, že má izolaci v bezvadném stavu, atd.
Dále píšete, že končí u zahradního domku. To je kolik metrů (musí se napojit, vede dovnitř)? Copak budete napojovat do zásuvky (ruční nářadí, invertor, atd)??
Takže souhlas s panem Švejkovským a jeho otázkou, proč jste vyloučil elektrikáře?
MS

Vladimír Novák Vlado:
Elektrikáře jsem nevyloučil. Naopak předpokládám, že to bude svěřeno profesionálovi, neb já si v elektřině troufnu tak na výměnu žárovky. Ale chtěl jsem spíše vědět, co mám očekávat, případně požadovat od toho elektrikáře.
Kabel je zakopán  80 cm hluboko v chráničce k tomu určené. Vývod je hned vedle zahradního domku - budu do domku provrtávat díru, kterou kabel povede.

Ludvík Kubík:
Nejlepší řešení je, se dopředu (než začnete cokoliv dělat) poradit s tím elektrikářem, kterému zakázku svěříte. Mimochodem, nevěřím tomu, že vám bude stačit jedna zásuvka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana