Lze omývat podlahovou krabici IP20 mokrým hadrem?

(1/3) > >>

Tazatel:

Dotaz ohledně montáže podlahových krabic legrand a to konkrétně typ s redukovanou hloubkou 65mm kod.896 26.

Je projektantem navržena jako napájecí zásuvky pro řady stolů v počítačové učebně na vysoké škole kde je použita krytina lino a vytírá se tam klasicky -mokrý hadr.

V katalogu jsem našel
Krytí : IP 20
Způsob udržby podlahy : SUCHÁ

Myslíte že je to v pořádku?

Milan Hudec:
Když vytíráte mokrým hadrem tak to nebude asi suchý úklid

Jakub Janoušek:
Jak již psal p. Hudec, vytírání mokrým hadrem je těžko "suchá" údržba.

Tak poté co jsem si prohlédl produkt vím o co se jedná. U nás ve firmě je máme také, ale pouze v kancelářích kde je koberec. Nemohu tedy říct se 100% jistotou verdikt.

Když se bude vytírat a nebudete krabici tak říkajíc "koupat ve vodě",  nevidím v ničem problém, zvlášť když to tak udělal pan projektant. Ale stejně doporučuji se tomu místu vyhíbat. Krabice sice slouží jako držák na zásuvky (230Vac/16A, Ethernet přípojky, popř. koax.,  atd.),  které mají také vlastní stupeň krytí, ale vlkost se dostane prakticky všude, zvlášť pokud nejsou zásuvky opatřeny vnitřními flexi krytkami zdířek.

Pokud jste stále nejistý/á, podívejte se na tabulku krytí IP, je všude na internetu a srozumitelná i pro lajky. Dále zkuste v IT učebně investovat do koberce.  ;D

Jiří Schwarz:
Co v té krabici bude?
Pokud je to jen jako "vývodka",  neviděl bych v tom problém. Kdyby tam měla být nějaká "živá část",  považoval bych u podlahové krabice krytí IP20 za naprosto nedostatečné i v místech, kde bude jen "suchý úklid".
IP 20 na podlaze musí být poměrně rychle tak zasr... (znečištěná),  že bude problém ji používat!

Miroslav Minařík:

To máte těžké. Běžná podlahová krabice standardně takovým úkonům vyždímaným hadrem odolává. Ve světě, tuším i v Londýně, jsem viděl nn zásuvku v podlaze bez extra krytí.
Asi také záleží na uklizečce. Když má v hlavě vakuum a neví, co znamená vyždímat hadr, pak holt musíte pořídít Ackermann s krytím IP68. Ten vydrží i metr vody!
 (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana