Proč je tak tristní úroveň projektantů LPS?
František Šohajda:
Trochu se pohybuji v sekci státních zakázek a když je někdo o 1 Kč vyšší a získá zakázku.....? To je pak spousta a spousta dokladování proč a zač a od koho a podobně.....to si každý pak rozmyslí a volí nejníž (i když technicky nic moc) aby nemusel zdlouhavně rozepisovat a obhajovat .... :-X
(obrazně řečeno!!) ;)
Jan Alin:
Výběrová řízení, kde je pro úředníka důležitá hlavně cena, jsou metlou poslední doby. Mohu ze své zkušenosti potvrdit výhru naprosto podstřelených cen, kdy pak firma nebyla a ani nemohla být schopna, zakázku realizovat. Vznikají pak naprosté obludnosti, kde je zákazník naprosto bez šance.
Radim Blaťák:
Nedávno se mi do ruky dostal projekt k posouzení, protože se investorům nepozdávala cena realizace. Po prostudování projektu jsem investorum oznámil, že projektant projektoval podle několik let neplatných norem atd. (pro příklad třeba běžné zásuvky bez RCD apod.), což jim i mě přišlo dost zvláštní, protože projekt vypracovala jistá celkem velká Olomoucká firma.
J Lhava:
Citace: Radim Blaťák 19.11.2013, 21:22
...což jim i mě přišlo dost zvláštní, protože projekt vypracovala jistá celkem velká Olomoucká firma.
Mnoho celkem velkých projekčních firem je plných projektujících (před)důchodců, kteří setrvačností jedou v zajetých kolejích minulého režimu, takže se není čemu divit.
V roce 2006 jsem cosi dělal pro IDOP Olomouc a bylo to přesně o tomto ...
Jinak krásný jiný příklad z praxe jiné erudované projekční firmy z Brna - v TZ uvedeno, že všechny vnější vlivy jsou normální, tudíž není nutno dělat protokol o vnějších vlivech, ovšem v PBŘ byly řešené prostory klasifikovány jako shromaždiště pro více jak 400 osob ...
František Šohajda:
Citace
Mnoho celkem velkých projekčních firem je plných projektujících (před)důchodců, kteří setrvačností jedou v zajetých kolejích minulého režimu, takže se není čemu divit.
Já bych řekl přímo lidí v důchodu ! (Nechci se dotknout jiných důchodců!)
To co se naučili za aktivní život používají dále bez kontaktu z novými věcmi !
Když jsem viděl jak "bastlí" novou normu na starý hromosvod u několika akcí ,
nechtěl jsem to ani revidovat ! (zle) Bez výpočtů ,bez ničeho!
Dali jímačtam kde jim pasoval, vedení napojili na staré zkorodované vedení, jen jako rozšíření dřívějšího vedení ! Jinak budova celá nová, hromy zůstaly tak jak byli 50 let !
Zase se našli lidi co to bez problémů napsali ! (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana