Musí být pro rodinný dům určeny vnější vlivy?

<< < (16/18) > >>

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  12.07.2023, 13:49

Ale já přece nikde nepsal a nepíši, že bych chtěl něco výhradně rozhodovat jen já.
Bavíme se zde o Protokolu určení VV a snad všichni víme, že jde jasně o komisní záležitost.

Tak nějak mě ale neuspokojuje, že je rozdíl mezi prostory ve školce a doma.
Dítě si hraje doma stejně jako kdekoli jinde a je všetečné naprosto všude.

Vždy mě zaráží tvrzení, že v bytech a RD není třeba určovat prostředí, když jde o prostory normální. Ano, to tvrdí většinou ti, kteří nedovedou posoudit dostatečně určitý prostor a pak vznikají takové názory a výkřiky.
RT si určí prostory sám, aby byl papírově vykrytý a vůbec mu nedochází, že takto prostě NE. Ale jak často slýchám..."vždy se to tak dělalo".
Ano a také to bylo vždy špatně.
Pokud budu něco dělat špatně celý svůj život, na jehož sklonku zjistím, že to nebylo nikdy dobře, budu se obhajovat, abych si nepomuchlal své ego?

Alibi?
Jako že, budeme se tvářit, že se nic neděje, že je vše v pořádku, abysme s tím náhodou neměli víc práce?
Na úkor bezpečnosti a zdraví malého tvorečka, který má život teprve před sebou?

To snad ne :-(

Takže...BA2 v objektech jako jsou byta a RD...ANO/NE?
A proč?

Zatím tu nikdo nenapsal o co se dá opřít.

Naštěstí úrazů dětí od zásuvek není nijaké znepokující množství.
Pamatuješ jistě zásuvkové špunty, někteří rodiče využívali, jiní nikoli.
Co ve VV, ovšem chybí je vliv přítomnosti kutila, ten dokaže ohrozit sebe, rodinu i návštěvy.

Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski  13.07.2023, 09:44

Ve kterém právním předpisu nebo technické normě je napsáno, že musí být svoláno konsilium podepsané v protokolu? Jestli to vyžaduje nějaká třetí strana (inspektor, úředník apod.),   musí to vyžadovat oprávněně, tedy na základě zakotvení v nějakém předpisu.

To já netvrdil.
Nikdo po nikom nechtěl svolání všech členů komise.
Inspektor pouze vyžaduje protokol určení VV a zřejmě má na to právo. To já nikdy neřešil. Prostě odvzdám dokumentaci s protokolem a hotovo.

Radim Strycharski:
Citace: Jan Franěk  12.07.2023, 18:27

Jo, kratší doporučené lhůty pravidelných revizí, jak už upozornil Pavel Horský. Co dál?

Hledisko lhůt je dlouho celkem jasné. V každém bytě je koupelna, takže každému bytu by se měly doporučovat 3 roky. A pak už zbývá jenom najít další prostory, kde by to bylo ještě kratší. Což by nemusel být až takový problém, protože při opuštění venkovní zdi domu kdekdo napíše AD4.

Kamil Novák:
Citace: Radim Strycharski  13.07.2023, 11:56

Což by nemusel být až takový problém, protože při opuštění venkovní zdi domu kdekdo napíše AD4.

Předpokládám, že váš poslední příspěvek a zvlášť poslední věta byly myšleny ironicky... ;-)
Ale bohužel s nesmyslem - vliv AD + venkovní prostory se setkávám v každém cca třetím projektu.

Karel Bělohlávek:
Citace: Kamil Novák  13.07.2023, 19:10

Předpokládám, že váš poslední příspěvek a zvlášť poslední věta byly myšleny ironicky... ;-)
Ale bohužel s nesmyslem - vliv AD + venkovní prostory se setkávám v každém cca třetím projektu.

A ono venku není působení vody na elektrické zařízení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana