Musí být pro rodinný dům určeny vnější vlivy?
František Šohajda:
Citace: Kamil Novák 23.07.2013, 12:36
Což ale muže být reviznímu technikovi naprosto jedno.
Pro něj je důležité, že nemusí jinou, jednomužnou komisi suplovat sám a navíc ještě ex post. (surprice)
Jo, to ano....ale někdy mě to "se.e" když jsou vididtelně podmínky jiné ve zkutečnosti než na papíře!! (zle)
Jan Alin:
Nemám čas číst všechny odpovědi, takže zřejmě budu něco opakovat. Podle mého názoru vnější vlivy určeny být musí (jak jinak by bylo možné rozhodnout např. o krytí přístrojů) a pokud jsou tzv.normální, nemusí se zpracovávat protokol o určení vnějších vlivů. Nehledal bych v tom nic moc složitého a zákeřného.
Maroš Klein:
Ak si predstavím, že AD, AF má priamy vplyv na výber farby pre maliara, AA na uloženie vodovodných trubiek či typ náplne do kúrenia, AU na vlastnosti dlažby, AP na tehly s betónom, tak by niekto zo „stavby“ mohol „iniciatívnym“ elektrikárom pomôcť, resp. by sa na mali na celý protokol tak ako ostatní zodpovedne vy...ť. Aj tak je 9 z 10 protokolov neplatných, keďže ich vypracoval niekto kto nemal, ale máme aspoň niečo :D
Ako jedno z najnormálnejší ch riešení vidím protokol o určení vonkajších vplyvov v stavebnom zákone ako jeden z povinných papierov potrebných na stavebné povolenie a nech si ho určí ten, kto vie čo ide stavať.
Jan Alin:
Citace: Maroš Klein 23.07.2013, 17:31
.............. ...
Ako jedno z najnormálnejší ch riešení vidím protokol o určení vonkajších vplyvov v stavebnom zákone ako jeden z povinných papierov potrebných na stavebné povolenie a nech si ho určí ten, kto vie čo ide stavať.
A ještě aby byly vnější vlivy uvedené v projektu co, když už projektant vnější vlivy stejně pro návrh elektroinstala ce potřebuje znát. To je záblesk zdravého rozumu, bacha na to, dnes je používání rozumu velice nepopulární a nemoderní. ;D ;D
zerotest:
Když si uvědomím k čemu vlastně slouží protokol o určení vlivů, tak si nedokážu představit, že by nebyl. Můžeme se bavit, v jaké formě.
Z protokolu vyplývá, co kde bude, co kde nesmí být a v jakém provedení. I v RD se dá udělat hodně špatně (určitě není dobré vycházet z toho, co mám doma já a u některých zde mám pocit, že to tak dělají).
To:Maroš Klein
Při určování protokolu si přizvu například technologa, technika BOZP, stavbaře a další. Každý mi dá podklady ze svého oboru a ty zapracuji do protokolu. Jen elektrotechnik je potom schopen stanovit, jaké provedení (krytí, nevýbušné…) je nutno použít a kde. Toto vám žádný stavbař, technolog… nikdy nebude schopen určit. Tím se jejich práce nechci nijak dotknout. Protokol vnějších vlivů je pro elektrická zařízení a zastřešit jeho vypracování musí elektrotechnik .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana