Jak rozdělit zapojení spotřebičů v kuchyni na 5x2,5CYKY a 3x2,5CYKY?

<< < (13/18) > >>

Radim Strycharski:
Představte si situaci, že budete mít objekt s rozvody CYKY-J 5x2,5 pro aku-kamna a majitel se rozhodne, že přejde na jiný způsob vytápění. Rozvody se stanou nadbytečnými. Majitel bude chtít zřídit nové zásuvkové obvody a bude chtít využít stávající rozvody po aku-kamnech. Jak se k tomu postavíte?

Jan Franěk:
Čelem Radime.

V případě že půjde o jeden zásuvkový okruh je to banalita. Několikrát jsem po odpojení akukamen do krabice vložil zásuvku a zprovoznil ji.

Radim Strycharski:
Citace: Jan Franěk  09.12.2019, 08:02

V případě že půjde o jeden zásuvkový okruh je to banalita. Několikrát jsem po odpojení akukamen do krabice vložil zásuvku a zprovoznil ji.

Samozřejmě jsem nemířil na jeden nový zásuvkový obvod, ale na využití všech fázových vodičů.  ;)

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  09.12.2019, 05:56

To sem pleteš zase něco jiného. Nepodsouvej mi prosím tyto věci. Lampička napájená ze zásuvky je úplně jiný případ

Právě že není, proudu a rizikům je jedno jestli se jedná o instalaci či připojený spotřebič.
Jde o to, zdali může v obvodu vzniknout nadproud hodnoty vyšší nežli má vodič a vypínač.

Jiří Schwarz:
Milane, ty asi uvažuješ jako kutil, co vyšroubuje žárovku z lampičky, dá si tam "zlodějku" a připojí do ní elektrická kamínka...
I takové borce jsem potkal, ale myslím, že jejich počty klesají

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana