Je vhodný proudový chránič pro zásuvku kotle?

<< < (10/11) > >>

Jan Kelbich:
Citace: Milan Hudec  17.07.2013, 15:08

Chránič rozhodně ano, a při odjezdu na delší dobu ho přemostit

No, už vidim, jak tohle řešení projde revizí ....  ;)

Jan Kelbich:
Citace: Fuk Tomáš  18.07.2013, 19:48

Vysvětlení je prosté. Pokud oba mají elektroinstala ci a spotřebiče cca v pořádku, pak ten třífázový chránič pro celý dům má menší sklony k vypadávání, protože běžné drobné úniky proudu na jednotlivých fázích se v třífázovém chrániči vektorově sčítají a tedy vzájemně kompenzují.

Citace: Milan Hudec  18.07.2013, 20:22

Tomáši hezká úvaha, která ovšem vylučuje použití centrálního chrániče coby přijatelného řešení z hlediska bezpečnosti

Tak si říkám, jestli to má nějaké řešení. Nic mě nenapadá. Nejdřív mě sice cosi napadlo, ale je to taky špatně (chránič se 6 rozdílovými transformátory :D)

Fuk Tomáš:
Řešení to samozřejmě má - používat třífázové proudové chrániče pro třífázové obvody a jednofázové pro jednofázové obvody.

Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Hasala  18.07.2013, 07:32

Působím v regionu, kde má používání proudových chráničů už určitou tradici (JM),  většinou je použitý jeden centrální chránič.
Problémy s nežádoucím vypínáním rozhodně nejsou tak časté, jak by se mohlo někomu zdát.
...

To je informace na "zarámování".
Tam, kde s echránič používal vždycky, jsou lidé zvyklí na jistý "pořádek" a když se objeví problém, mají kolem sebe odborníky zvyklé to řešit.
A asi největší problém mají s chráničem tam, kde je to "novinka, která se nesnese s některými bastly nebo prasárnami".

Elektroinstala ce z "dvoužilového PKčka" se odborně udělat nedá! Ale když bylo od kamarádů pohraničníků "za krabičku cigaret"...

František Šohajda:
Citace: Fuk Tomáš  26.07.2013, 12:36

Řešení to samozřejmě má - používat třífázové proudové chrániče pro třífázové obvody a jednofázové pro jednofázové obvody.

Před léty jsme dávali 3F chrániče (tehdy z NDR) na zubní soupravy (230V) jiné ani nebyli...musel i jsme jen udělat na FI malou propojku aby se mohlo zkoušet...
Byl jsem u soukromého zubaře a dodnes mu to funguje a podle norem...(Iv-26mA).....  dnes bych ho tam už nedal, protože je už spousta nových typů dle způsobu použití...
Tehdy jsme byli rádi, že jsme měli alespoň něco...! :-X

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana