Je vhodný proudový chránič pro zásuvku kotle?

<< < (7/11) > >>

Tomáš Žabka:
To je krásný obrázek, Z/Ž použily, aby věděli co mají před revizí na rychlo vyndat :-) a nikdo o tom nemusel moc přemýšlet.

Jaroslav Hasala:
Působím v regionu, kde má používání proudových chráničů už určitou tradici (JM),  většinou je použitý jeden centrální chránič.
Problémy s nežádoucím vypínáním rozhodně nejsou tak časté, jak by se mohlo někomu zdát.
Dokonce i ten tak často citovaný "vyteklý mrazák" je poměrně vzácná věc, mnohem méně častá, než by se mohlo zdát podle příspěvků v diskuzích.
Že by někomu kvůli vypadlému chrániči zamrznul dům, o tom jsem ani neslyšel.
Nikdy jsem se ani nesetkal s tím, že by v běžně vybavené domácnosti docházelo k vybavování chrániče vlivem součtu unikajících proudů jednotlivých spotřebičů.

Vít Rotrekl:
Citace: Jaroslav Hasala  18.07.2013, 07:32

Působím v regionu, kde má používání proudových chráničů už určitou tradici (JM),  většinou je použitý jeden centrální chránič.
Problémy s nežádoucím vypínáním rozhodně nejsou tak časté, jak by se mohlo někomu zdát.
Dokonce i ten tak často citovaný "vyteklý mrazák" je poměrně vzácná věc, mnohem méně častá, než by se mohlo zdát podle příspěvků v diskuzích.
Že by někomu kvůli vypadlému chrániči zamrznul dům, o tom jsem ani neslyšel.
Nikdy jsem se ani nesetkal s tím, že by v běžně vybavené domácnosti docházelo k vybavování chrániče vlivem součtu unikajících proudů jednotlivých spotřebičů.

Jenže ona většina těch chráničů, co jsem se snimi setkal (kolikrát je to i jako hlavní jisitč pro dům),  tak jsou 100mA nebo 300mA. To je potom logické, že nebude padat tak často jako 30mA.

Milan Hudec:
Kamarád šetřil má jednu třicítku pro celý dům leta a v pohodě, druhý poctivější má třicítku jen pro lednici, a vypadla jem jednou když byl majitel pryč

Vít Rotrekl:
To jsou ty věci mezi nebem a zemí. Chránič se prostě rozhodl, že nebude padat, tak nepadá. Druhej se rozhodl, že majiteli způsobí nějakou újmu a prostě si vypadnul :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana