Je vhodný proudový chránič pro zásuvku kotle?

<< < (5/11) > >>

Milan Hudec:
Citace: Lukáš Malík  17.07.2013, 16:36

Přemostit?? A proč proboha?? :o :o
To máte asi z horka, že?

Když je dům opuštěn, tak není třeba pro kotel chránič, protože to mimo zloděje nemá koho zabít.
Asi zima, že vám to nedošlo, že? 

Lukáš Malík:
Ale nee, pohodička, klima funguje dobře  ;)

Hlavně že tu na foru zastáváme teorii když už radit, tak nepsat blbosti nebo kraviny, nebo to laik, co se ptá, vezme vážně..
Tak proto s ptám.

Dobrý nápad, jak pojedu na dovolenou, hned přepojím kotel (a potažmo všechny lednice a mrazáky) v domu před chrániče  (dance) (dance)

Milan Hudec:
Citace: Lukáš Malík  17.07.2013, 16:49

Hlavně že tu na foru zastáváme teorii když už radit, tak nepsat blbosti nebo kraviny, nebo to laik, co se ptá, vezme vážně..

Modelová situace, kterou jsem v drobných obměnách již mnohokrát realizoval:
Poslední odchází z domu (bytu),  a stiskne vypínač, který odpojí (přes stykač apod.) veškeré nepotřebné okruhy v době nepřítomnosti (zapomenuté rychlovarky, žehličky, světlo v koupelně atd.,  známe to všichni) + přemostí FI od lednice/kotle atd.,  tudíž jsem nasazením FI pro lednici udělal maximum pro bezpečnost a přitom se nemusím obávat třebas vyteklého mražáku po návratu.

Může prosím uvést, co na tomto vidíte blbostí či kravinou?

Jiří Mudra:
Milan Hudec: nápad to určitě špatný není, souhlasím ale s námitkou L.Malíka, že to vypadalo jako rada typu "otevři rozvaděč a překlemuj chránič". Pokud se o to postará automatika vytvořená profesionálem, je to zajímavé řešení.

Milan Hudec:
Citace: Jiří Mudra  17.07.2013, 17:08

vypadalo jako rada typu "otevři rozvaděč a překlemuj chránič".

Aha, tak to se omlouvám, nenapadlo mne, že by to někdo mohl vzít z tohoto úhlu pohledu (poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana