Proč často přestávají svítit zářivkové trubice?
Jan Macourek1:
Osazujeme do nábytkových sestav zářivková tělesa 8w.
Zářivky svítí každý den cca 12 hodin.
V jedné nábytkové sestavě je 60 zářivek.
Tělesa jsou v nábytku uzavřená, s mírným prostorem pro odvětrání.
Vždy po cca 3-4měsících začínají postupně trubice odcházet.
Měníme přibližně měsíčně 5 trubic z oněch šedesáti.
Je toto běžný stav?
Dá se tomu nějak ubránit? Nebo zvolit jiný systém. Je třeba, aby osvětlení bylo vícesměrové, takže LED pásek, který svítí pouze jedním směrem nelze (zářivky osvětlují prosklený prostor dopředu, navrch i dospod).
Radek Červený:
To vypadá na svítidla kvality baunesmyslu made in HRC PRC. Předřadník v těchto svítidlech je neskutečně miniaturizovan ý, a řekl bych i dost očesaný. U těchto svítidel jde o celkem běžný jev.
Zkusil bych použít svítidla od kvalitního výrobce, neříkám českého, ale i čínský výrobek může být kvalitní. Pro začátek mrkněte např. na Fulgur.
Jiří Schwarz:
Souhlas.
Kdybyste mi 2 nebo 3 vadná svítidla "věnoval", zkusil bych je rozpitvat a zjistit co konkrétně odchází.
Faktem je, že tam, kde je za provozu uzavřený prostor a vyšší teplota, hóóódně záleží na kvalitě elektrolitický ch kondenzátorů v předřadnících.
MrPeter:
Svítí svítidla "v tahu", nebo se několikrát za den rozsvěcejí?
Zářivkám totiž vadí časté rozsvěcení a zhasínání. Obvod s klasickou tlumivkou a startérem je v tomto režimu provozu horší než předřadníky (pokud se opravdu nejedná o nějaké nekvalitní předřadníky).
Jiří Mudra:
Tak co vlastně odchází? Jen trubice, nebo celá svítidla (předřadníky)? Já jsem četl jen o trubicích... A u trubic je to bohužel poněkud "kus od kusu", zvláště jedná-li se o polský Philips
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana