Je cena 30 tisic korun za hrubý materiál u domu o 8 místnostech adekvátní ?
Jan Franěk:
Citace: Kamil Novák 17.07.2013, 21:03
Tak to vás asi nikdo nenajde na, otravným spamy proslulém, nejlevnejsista vba.com
citace odtud :Kdyby tyto bláboly měly být od skutečného stavebníka, tak by se mu slušelo popřát silné nervy do budoucna. ;D
Ano, jde o bláboly.
Naprostá většina lidí co znám, za nějaký čas lituje svého rozhodnutí, vybírat jen podle ceny. Ale bohužel ani vyšší cena není zárukou kvalitně provedené práce. Vlastně je většina podobných rozhodnutí takovou sázkou do loterie. Většina z nás má podobné zkušenosti s mnoha firmami. Já tak byl nespokojen se stavební firmou, kterou jsem potkal na jedné ze staveb a tam byl s jejich prací celkem spokojen (o to víc jsem chválil partu ukrajinců), docela dobrou zkušenost s firmou, která mi dělala novou střehu na domě (cca 1/3 řemeslníků byli OSVČ-měli dobré reference v okolí) a tak podobně. U té stavební firmy mě můj výběr mrzel, u té druhé ani jedna koruna.
Každý si musí svoje zkušenosti nasbírat sám. Vždyť si většina lidí myslí, že to se mě přece nemůže stát.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 17.07.2013, 21:28
....
Každý si musí svoje zkušenosti nasbírat sám. Vždyť si většina lidí myslí, že to se mě přece nemůže stát.
Ano. Vlastní zkušenost nebo někdy dobrá reference od někoho, komu věřím, je pro mě silnější argument, než "nejbarevnější reklamy a nejnižší cenové nabídky"
Jaroslav Hasala:
Citace: Tomáš Žabka 15.07.2013, 07:55
Já bych spíše ocitoval jiný článek a to normu CSN 33 2000-4-41 ed.2 410.3.8.
Různá ochranná opatření uplatněná ve stejné instalaci nebo její části nebo v zařízení se nesmí vzájemně ovlivňovat tak, aby porucha ochranného opatření mohla narušit ostatní ochranná opatření.
Podle mého soudu je výklad tohoto článku nejednoznačný, slovní spojení "porucha ochranného opatření" bych nedával do přímé souvislosti s proudovým chráničem.
Pokud by se to dalo do přímé souvislosti s chrániči a mělo by se to důsledně dodržovat, potom by v podstatě nebylo možné použít chrániče pro více okruhů, pro každý okruh by musel být samostatný chránič.
Takže jak ? :)
Milan Hudec:
Ta věta říká např., že nemáš spojovat dekl zařízení za oddělovákem s deklem chráněným samočinným odpojením
Jaroslav Hasala:
Tak jinak, je snad někde napsáno, že není možno použít centrální chránič nebo jinak, jeden chránič pro více obvodů ??
Podle mého soudu toto nikde přímo a jednoznačně napsáno není.
Použití jednoho centrálního chrániče je nevhodné z provozních důvodů, nicméně podle mě to není přímo zakázané.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana