Může se při proudu 12A vodic 2.5 mm2 a jistič 16A zahřívat na 50°C?
Lubomír Jindra:
Konečně mám čas, nakreslil jsem schéma, je to lepší než vysvětlování.
Pokud teče cca 5A ve středním vodiči do každého okruhu na kterém je pouze šest svítidel, a kompenzace v nich je v pořádku, opravdu by to mohla být cizí jalovina.
Rozmahel Vladimír:
To bude mylná domněnka. Induktivní odběr je tlumivka výbojky, její jalovinu kompenzuje připojený kondenzátor. K překompenzován í by nemělo dojít, kompenzuje se pod limitní hodnotu.
Induktivní charakter odběru výroby v hale znamená, že jalovina teče ze sítě k ní. Ne naopak.
Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra 09.07.2013, 13:58
Pokud teče cca 5A ve středním vodiči do každého okruhu na kterém je pouze šest svítidel, a kompenzace v nich je v pořádku, opravdu by to mohla být cizí jalovina.
Citace: Rozmahel Vladimír 09.07.2013, 14:45
To bude mylná domněnka.
Je to mylná domněnka. Máme-li dva paralelně zapojené obvody A (zářivky) a B (motory) napájené ze společného zdroje, odkud by obvod A získal informaci o fázovém posunu proudu v obvodu B a naopak? A pokud by ji nějak získal, proč by na ni měl jakkoli reagovat? Proud v každém z obou obvodů (jeho velikost i fázový posun) je beze zbytku dán napájecím napětím a impedancí obvodu. O sčítání či odčítání jalovin lze hovořit pouze ve vodičích společných oběma obvodům.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Fuk Tomáš 09.07.2013, 20:35
O sčítání či odčítání jalovin lze hovořit pouze ve vodičích společných oběma obvodům.
Nechtěl jsem být tak důrazný. :)
Byly li by ale ty obvody napájeny ze společného rozvaděče který má jeden přívod, jalovina by se tak zkompenzovat mohla. Ne ale tak, že by někde tímto vlivem vzrostl proud.
Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec 09.07.2013, 09:47
Ano, cínování je piplačka, každý chlup očistit a pocínovat, a stejně výsledek nic moc, gumě je lépe se vyhnout
Pozor, já jsem myslel pocínování holých vodičů před výrobou gumového kabelu, nikoliv tedy při zapojování, tam už to příliš nepomůže, protože to nikdo na již zoxidovaném vodiči neudělá pořádně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana