Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?

<< < (7/12) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  06.07.2013, 21:17

Ovšem i ten sazbový spínač je tam v jednotném čísle  :D

Teď nerozumím pointě?

Fuk Tomáš:
Že kdyby se jednalo o obvod několika sazbových spinačů,  bylo by tam napsáno jistič obvodu sazbových spinačů.
Protože je tam napsáno jistič obvodu sazbového spinače, je to jistič obvodu jednoho sazbového spinače.

Michael Tejčka:
Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 23:04

Na straně 7 je schéma tří elektroměrů s jedním HDO. Toto zapojení již roky žádný technik nezaplombuje (neschválí),  neb obecně platí (rovněž nepsané...) pravidlo že co elektroměr to HDO. Protože se tímto neživíte ani to neprovádíte tak toto nevíte a tudíž teoretický a amatérský (=váš) výklad bez praktických zkušeností ničemu nepomůže.

asi mám jiné vydání připojovacích podmínek, ale já to našel na straně 16  :D

PS. sry koukám po dočtení diskuze že bylo později opraveno.... ;)

Michael Tejčka:
Citace: Milan Hudec  06.07.2013, 19:17

No, když si to člověk přečte pořádně,  zjistí:
V každém zapojení v připojovacích podmínkách čez je onen jistič popsán coby: jistič obvodu sazbového spínače (max.6A)
Tudíž obvodu jednoho, nikoli obvodů více, takže každý přijímač HDO´= svůj jistič.

Já ale na straně 16 připojovacích podmínek ČEZ vidím pouze jeden přijímač HDO pro tři elektroměry ....  :P

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  06.07.2013, 22:33

Že kdyby se jednalo o obvod několika sazbových spinačů, bylo by tam napsáno jistič obvodu sazbových spinačů.
Protože je tam napsáno jistič obvodu sazbového spinače, je to jistič obvodu jednoho sazbového spinače.

No a také tři elektroměry v různých obvodech jsou popsané jednotným číslem "elektroměr třífázový" a tři stykače v různých obvodech popsané zase množným číslem "stykače blokování bojlerů". Takže na informační váhu jednotného či množného čílsa bych moc nespoléhal, když to tvůrce píše jak ho napadne.

Ovšem samozřejmě můžete tvrdit, že zrovna ten "jistič obvodu sazbového spinače" je správně a to ostatní množné/jednotné číslo je špatně  8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana