Znáte tuto sajtnu echt EZeťáků?

<< < (8/16) > >>

Raimund:
Citace: Kamil Novák  18.06.2013, 00:14

- tyto moje zkušenosti jsem nabyl v zaměstnaneckém poměru u Energovod Praha n.p.  (zle)

A my, elektromontéři vn linek fy Krušnohorských strojíren Komořany, jsme mnohdy obdivovali vybavení a techniku Energovodu Praha.  :)

Raimund:
Citace: Pavel Horský  18.06.2013, 14:54

Po škole jsem nastoupil do údržby elektro na důl Šmeral u Mostu (dnes se to snad jmenuje jinak)....
... až se nakonec došlo do hlavní rozvodny.
Předpokládám, že jste chodil do školy na Meziboří (Schönbachu) a do dílen v Litvínově (Tyrše- Fügnera). Pokud ano, tak koukáte na onu, ve vánočním období svítící anténu ke staršímu spolužáku z Meziboří (akorát že slaboproudaři a původně televiznímu mechanikovi, pozděhi hasiči)-  :).
A onu zmíněnou rozvodnu zřejmě znám, když jsme jezdili k vypínání vn linek a pro příkaz B.
EX  elektromontér rozvodných zařízení - obor 0501 v tehdejším ještě ÚDK v r. 1966.
S pozdravem "dráty už jsou natažený, transformátor funguje, peníze jsou prochlastaný, stará doma hubuje...",  Raimund.

František Šohajda:
Když jsme u toho nářadí.....
Ty firmy co měli zakázky v daleké "cizině" (Irák,Lybie,Jemen,Mongolsko  ...atd)
získali nějaké tehdy zvané " devizy" !  A někdy něco zbylo (zajímavé?)  tak koupili pro dělníky i zahraniční nářadí....měli jsme nářadí značky Hilti (tehdy to bylo jako BMW mezi Trabanty....)  nastřelovačky, flexky a pod....to už bylo nářadí na úrovni....hlía li jsme si je jako oko v hlavě ! ;)

Třeba nastřelovačky, ty už tehdy byli něco úžasného....ne ty naše "klepky" co každá druhá střela se urvala hlava na kladivo a sem tam někoho udeřila do nohy. :'(

Kamil Novák:
Citace: Zdenek Hejčl  21.06.2013, 10:47

Na výrobní lince montáže stavů ....
Že by byla řeč o Elitexu ?

Citace: Raimund  21.06.2013, 15:19

A my, elektromontéři vn linek fy Krušnohorských strojíren Komořany, jsme mnohdy obdivovali vybavení a techniku Energovodu Praha.  :)
Tak to si nedokážu představit, s čím jste museli dělat vy.  (no)
Jen o stupeň níž pod naší výbavou (mám na mysli řadové, čerstvé, nezasloužilé montéry) byly totiž pěstní klín a hrnčířský kruh.  >:(

Pavel Horský:
Citace: Raimund  21.06.2013, 15:27

Předpokládám, že jste chodil do školy na Meziboří (Schönbachu) a do dílen v Litvínově (Tyrše- Fügnera). Pokud ano, tak koukáte na onu, ve vánočním období svítící anténu ke staršímu spolužáku z Meziboří (akorát že slaboproudaři a původně televiznímu mechanikovi, pozděhi hasiči)-  :).

Já vás  (poklona)  kolego.
Ano, na školu jsem chodil do Meziboří, ale dílny jsme měli už v Mostě ve Velebudicích.
Vaše anténa mi vždy připomene blížící se vánoce a to je super  ;) :D
Každý den koukám z balkonu onoho fialového paneláku na vaše zahradní monstrum a kolikrát se trefím, že se i točí.

Mějte se hezky

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana