Proč se dnes nedávají na střechy hromosvody?
Jan Hájek:
Ono to tady vypadá tak nějak poeticky, ale Blekota je bezskrupulosní člověk, neváhající vystavit ostatní smrtelnému nebezpečí, jen aby dostal i poměrně malou částku peněz.
Pavel Horský:
Citace: Jaroslav Ratiborský 17.06.2013, 12:59
vám něco asi něco vadí.
Myslíte, že vaše příspěvky nejsou úsměvné ?
Jsou, a dost alespoň pro mne.
Tak tomu se nedivím.
Moje sestra dělá na zámku, kde má spoustu klientů podobného ražení. Ti se také smějí všemu, takže vás chápu.
Co se týče argumentů "neznám nikoho, koho blesk připravil o majetek", nebo "nemám hromosvod, nikdy mi do domu neuhodilo, tak na co ho dělat", jsou dosti chatrné a něco takového může vyslovit jen člověk s IQ bublajícího bahna, který je rád, že si při vytírání schodů nevypije kýbl. Ono je to to samé jako s pojištěním. Znám dost lidí, co byli zásadně proti a díky úrazu nebo vážné nemoci přišli o takovou spoustu peněz, že si pak rvali vlasy.
Když pominu, že se porušuje zákon (viz. příspěvek kolegy Hájka), je každý strůjcem svého osudu a je na každém, jak s tímto faktem naloží. Já zcela jistě nebudu nikoho cpát do situace, která by se mu mohla do budoucna velice vymstít.
Daniel Hudzík:
Nepochopím, ako niekto môže porovnávať bleskozvod zpred xy rokov so súčastným, naprojektovaný m podľa 62305ky. Kebyže vyhodíme všetky drahé a citlivé spotrebiče, všetky spínané zdroje, PC a podobné, vrátime sa ku TN-C v 2.5ke hliníku tak potom môžme s čistým svedomím zahodit 62305 a tváriť sa ,že sa vlastne nič nedeje.
V porovnaní so sumou, ktorí su niektorí ocohtní investovať do kuchýň, spotrebičov, obkladačiek, víriviek a podbne je cena dobre navrhnutej ochrany pred bleskom a perpatim takmer zanedbatelna.
novy2:
Citace: Jaroslav Ratiborský 17.06.2013, 12:47
Stačí se kouknout na budovy dříve postavené u nichž byly hromosvody realizovány a uvědomit si jak dlouho tyto budovy slouží svému účelu a jak často byla ochrana před bleskem vystavena účinkům blesku a nad těmito skutečnostmi se pak v klidu bez emocí zamyslet.
Keď sa bez emocii zamýšlam, tak z minulosti sa treba poučiť a nepoužívať prekonané a škodlivé metódy realizácie ochrany pred bleskom.
Hlavný rozdiel medzi starou a novou normou je vo využití výpočtovej techniky v novej norme na ziskanie údajov pre ochranu objektov pred bleskom.
Staršia generácia elektrotechnik ov praktikov má smolu oproti svojím mladším kolegom, ktorí naopak už bez výpočtovej techniky si nevedia predstaviť uplatnenie v obore a tak bojová aréna medzi dvoma normami sa stane minulosťou.
Daniel Hudzík:
Bohužiaľ, z pohľadu bežného zákazníka je to stále len o peniazoch. Vysvetliť niekomu, aby vrazil xy € do ochrany pred niečím, čo ho nemusí postihnúť ani o sto rokov, alebo pokojne aj budúci týždeň je ťažké. Kto zákon obísť chce, ten to urobí nech platí akákoľvek norma. Preto som rád, že sa nepohybujem v sektore, kde je treba zákazníka presviedčať.
A veľmi smutný je aj fakt, že mnoho rádoby elektrikárov má o súčasnej ochrane pred bleskom a prepätím mizerné znalosti. Stačí otvoriť rozvádzač s prepäťovkami.. .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana