Proč se dnes nedávají na střechy hromosvody?
Šnajdr Josef:
Právě, že u trafaček to riziko je větší, přes nadzemní vn dráty, i když tam jsou bleskojisky a přes trafo se dostává něco do sítě nn, čím blíže tím horší si myslím. Znám jedince co už byl 2x zasažen přepětím u trafostanice, ty dále ne.
Milan Hudec:
Pane kolego, ale to jsem právě popsal, dance
Šnajdr Josef:
Pardon, já jsem od vás jen dole něco přečetl o ženách ;D,tak sem to dále nečetl. Jinak pro tazatele, projektant počítá nejdříve rizika a potom rozhoduje jestli hromosvod-přepěťovky ano či ne. Já vše v projektu mám, ale je pro stavební povolení a je dosti stručný ;)
Milan Hudec:
Když uź jsme u těch svodičů, tak bych připoměl potřebu počítání následných zkratových proudů a dle výsledku navržení vhodných komponentů, ale to je pro mnoho projektantů spíše pohádka
Jiří Kasal:
To novy2:
Ano, myslím to spíš na dědině (vesnici), ale v ČR.
Jinak pokud to dobře chápu, tak trafostanice (rozvodna) mě před bleskem může ochránit, ale na druhou stranu je problém, že když do té trafostanice (rozvodny) udeří blesk, tak se svede do země a následně do mého domu, kde napáchá škody všem zařízením, které budou připojeny do zásuvky přes vodič PEN?
Jinak se chcu ještě zeptat, ta trafostanice (rozvodna) přitahuje ty blesky proto, že kolem ní je velké elektromagneti cké pole?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana