Jak vyřešit 2 pračky, sušičku a žehličku na jednom okruhu ?

(1/3) > >>

Michal Čeleda:
V prádelně jsou v tuto chvíli dvě pračky a v budoucnu přibude sušička. K dispozici je jen jeden okruh s 16A jističem a dvě zásuvky: jedna v sušárně používaná na žehličku, jedna v prádelně na pračky a sušičku. Určitě by bylo lepší mít vše na samostatných okruzích, ale než začnu sekat - existuje "rozbočení" dejme tomu se 4mi zásuvkami, které by zabránilo současnému chodu více než jednoho zařízení? V podstatě co se zapne první, to poběží, ostatní mají smolíka.

Pavel Horský:
V místě první zásuvky osadit malou rozvodnici, tu vybavit přednostními relé a z této rozvodnice připojit vámi uvažované zásuvky. Momentálně mě jiné řešení nenapadá. Zásah hodný šikovného elektrikáře.

Václav Třetí:
Mně přijde rozumnější a zřejmě i levnější rekonstruovat elektroinstala ci - pokud na to máte také dostatečně dimenzovaný přívod do domu a dostatečně silný hlavní jistič a rozdělit okruhy do všech třech fází anebo nejlevnější řešení - dát obsluze jasné pokyny. Nedodržení bude pokutováno výpadkem jističe, možná i hlavního.

Ještě dotaz - to máte pro potřebu rodiny, nebo to chcete mít firmu na praní a žehlení na zakázku?

Radim Blaťák:
Dejte tam jednu zásuvku a ať si přehazují vidlice :-).

Pavel Horský:
Citace: Radim Blaťák  06.06.2013, 10:51

Dejte tam jednu zásuvku a ať si přehazují vidlice :-).

Dovedu si živě představit, jak by ta zásuvka po čase vypadala. Nevíte, že se kabel ze zásuvky vytahuje zásadně jeho tahem?  ;) :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana