Musí se na ochranné pospojení připojit zásuvky v koupelně?
Lukáš Malík:
Jojo, přesně tak sem to myslel :)
Milan Hudec:
To Kotek, doufám, že to nepopletu, ale požadavek na větší průŕez se uplatňuje pokud není PE součástí napkabelu
solimek:
To nedokážu nyní potvdit ani vyvrátit, já bych tam ale raději viděl minimálně tu 2,5-ku, nebo raději další ochranný vodič. Třeb nám ještě někdo poradí. mimochodem, pokud to budeme brát hodně ležérně, můžeme tu zvláštní svorku připojit také ochranným vodičem přívodního kabelu.
Jan Franěk:
Citace: Miloš Kotek 03.06.2013, 22:34
.... mimochodem, pokud to budeme brát hodně ležérně, můžeme tu zvláštní svorku připojit také ochranným vodičem přívodního kabelu.
A jste si jistý, že je taková ležérnost správná? Co třeba návody výrobce? Ty se nečtou?
Strana 6
Osobně patřím k pospojovačům. SIce ne za každou cenu, ale přece jenom se snažím uvést vše v koupelně na stejný potenciál. Už se mi několikrát stalo, že jsem musel někde pracně dodělávat místní pospojení. Naposledy cca před dvěma lety, kdy se tím vyřešilo brnění během sprchování. Je pravdou, že se to stává většinou tam, kde není rozvaděč vzdálen jen pár metrů, ale třeba v jiném patře. I malý rozdíl potenciálů pak dokáže citlivější osoby občas trochu potrápit.
Na druhou stranu znám i mnoho koupelen, kde toto není a nemají tam nejmenší problém.
Osobně nevidím problém v tom, připravit do koupelny kousek "pospojovacího drátu", abych předešel možným problémům.
Milan Hudec:
S tím nelze než souhlasit, ono pospojení jako takové se musí řešit případ od případu a vyžaduje u projektanta již zapojení hlavy, nikoli pouze CTRL/C/V a jiné údaje v hlavičce projektu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana