Co se stane při záměně primáru a sekundáru u transformátoru?
Jirka Š. Svejkovský:
Kdysi jsem na montáži řešil praskající kontrolku T6 na 24V. Došlo mi to v okamžiku, kdy jsem si sáhnul.
Václav Třetí:
to Jiří Kasal:
Tu tlumivku ani nemusíte zahazovat, ta za nic nemůže. Uložte ji do spodního šuplíku a třeba časem budete vědět s jistotou, kam ji máte použít.
Jestli se nepletu, jste student, takže pokud to s elektrotechnik ou a elektronikou myslíte vážně, tak pilně studujte a shánějte informace, vyptávejte se učitelů a mistrů, hledejte na internetu a v knihách - ty bývají nejlepší, hlavně ty dříve vydané, ono se dnes občas stává, že autoři nových knih či statí na internetu jaksi počítají, že čtenář už toho dost zná a ty nejzákladnější věci neřeknou, jenže pak ten, kdo skutečně začíná, je stále na vedlejší koleji a souvislosti není schopen dát dohromady.
A nebojte se ptát, to není znamení hlouposti, to je znamení, že o věci přemýšlíte. Vzpomenu-li časy svých studií, tak se vyptávali vždy ti nejchytřejší, hlupáci brali přednášku vyučujícího jako svatá slova a naučili se ji jako básničku, ale stejně nic nepochopili, potom byli ještě ignoranti, ti přednášku ani neposlouchali.
Elektriky se nebojte, bát se musíte svých neznalostí a k elektrice je třeba mít respekt. Já ho mám stále i po 40 létech, byť občas z legrace říkám, že elektrika je kamarádka, ovšem správní kamarádi si nedělají naschvály, já je nedělám jí, ona je nedělá mně - přesněji řečeno já jí nedávám příležitost mi je dělat.
Miroš Jan:
Elektriky se nebojte, bát se musíte svých neznalostí a k elektrice je třeba mít respekt. Já ho mám stále i po 40 létech, byť občas z legrace říkám, že elektrika je kamarádka, ovšem správní kamarádi si nedělají naschvály, já je nedělám jí, ona je nedělá mně - přesněji řečeno já jí nedávám příležitost mi je dělat.
Tak toto by stálo za to, umístit do zlatého rámečku, a vyvěsit ve všech vzdělávacích institucí oboru elektro. (jednicka)
Jiří Kasal:
to Václav Třetí:
Ano, máte pravdu jsem student a s elekřinou to myslím opravdu vážně a mám k ní obrovský respekt. Jiank to co jste napsal je přesně ten důvod, proč se o elekřinu zajímám a mám spousty otázek, ale doufám, že na odpovědi časem přijdu sám až v praxi pokud tedy seženu nějakou práci v dnešní nejisté době.
Citace: Miroš Jan 02.06.2013, 11:10
Tak toto by stálo za to, umístit do zlatého rámečku, a vyvěsit ve všech vzdělávacích institucí oboru elektro.
Souhlasím!
Martin H.:
Možno pokazím nedeľnú idylku, ale pod to by som dal do červeného rámiku varovanie, že náhoda je blbec.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana