Bude dostatečné dimenzovaný rozvaděč 24 modulů nebo 36?

<< < (3/5) > >>

Vít Peňáz:
Citace: Juraj Hámorský  22.05.2013, 21:48

Podľa legislatívy by si nemal vyrábať rozvadzač. Pohľadaj tu na fore je na tuto temu napísane toho dosť. Najprv projekt. Z toho vypadne aký rozvádzač. A potom si ho dať vyrobiť.

Keďže predpokladám, že to tak nebude, tak uvažuj ešte s rezervou cca2 ističe. Kuchyňa: umývačka, prípadne rezerva pre indukčnú varnu dosku 3F.
Treba uvažovať, že tam bude pridu troj žilové káble, teda tam bude spleť káblov. Skus porozmýšľať nad radovymi svorkami, tie to trošku zefektivnia a uľahšia. A jedna rada, keďže ťa v škole moc toho nenaučili (ako tvrdiš sám) nepúšťaj sa do toho sám. Pomoc skúsenejšieho elektrikára je lepšia ako vyhorený rozvádzač.

Nevyráběl bych zajímalo mě jestli  Rozvaděče F-tronic 24,nebo 36 nebo 38

Jinak díky za reakce.. Samozřejmě to nebudu dělat já.. Jen jsem scháněl info  :o

Ludvík Kubík:
S reakcemi na váš dotaz v podstatě souhlasím. Jenom pro doplnění: Jak se dívám na vybavení přízemí a 1.patra, asi bych v rozvaděčích počítal s místem pro budoucí podružné měření spotřeby.

Zdenek Hejčl:
Chránič: jaký?
Jak je patro provedené, dřevo, sádroš? Spousta nejasností a dosti podstatných...
Kuchyň to je velice slabé místo, málo okruhů, viz:

Vít Peňáz:
Dům je z 30 cdm cihlel. Proudový chránič OEZ 25A 30mA.  (poklona)  za Zajímavý plánek.. Sporáková kombinace ale není nutná že ?

Pavel Horský:
O nutnosti sporákové kombinace se tu dozvíte opravdu hodně informací. Stačí použít tlačítko "Vyhledávání". Její použití se odvíjí od dané situace, která je v každé stavbě jiná.

K rozváděčům: hlavní 48. modulů, podružný 36. modulů.
Součet modulů je sice hezká věc, ale je potřeba myslet na to, že vícenásobné moduly nejdou rozdělit a jednotlivé řady rozvaděče jsou limitovány svoji velikostí.
Dále je potřeba počítat s oteplením atd.
Chcete rozvaděč vybavit svodiči přepětí....... ..na to pozor, svodič by neměl být nalepený v jedné řadě na další jistící prvky. Při jeho montáži se musí přemýšlet a montér musí znát zásady jeho montáže a použití, jinak jsou to jen vyhozené peníze bez jakéhokoli efektu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana