Lze mít tlačítko zvonku připojené drátově a zvonek spojený bezdrátově?
Lucie Procházková:
Ano, pochopil jste to přesně - v dotazu jsem to napsala totiž nepřesně: ve sklípku je zásuvka nebo nějaká elektrika, kam by vedl drát od tlačítka (bezdrátový zvonek nám vždy v mrazech vyšťavil baterku a nebylo spolehnutí, že bude zvonit). A doma bych chtěla mít zvonek taky ideálně v nějaké zásuvce, tedy gong nebo prostě to zvonítko, aby bylo doma a ne ve sklepě, jak jsem napsala špatně.
Takže vás nenapadá nic jiného než bastlení?? No i tak (poklona) za radu, zkusím tedy sehnat nejdřív nějakého elektrikáře, jestli by něco uměl zbastlit na místě.
(poklona) .
Oldřich Morávek:
Stejné řešení mám doma.
Takže lze, ale bez onoho "bastlení" to asi nepůjde.
Já jsem to řešil běžně dodávaným zdrojem a ostatními komponenty, takže mám vlastně k tomu účelu sestavený malý rozvaděč.
David Hruda:
Citace: Oldřich Morávek 16.05.2013, 23:41
... takže mám vlastně k tomu účelu sestavený malý rozvaděč.
Oldo, zcela jistě i se štítkem, že? o:-)
Jiří Kubík:
A tak ...
Připojení bezdrátového tlačítka dlouhým vedením k brance, by možná mohlo vadit. Nevím - nutno vyzkoušet.
Kdyby to nešlo, stačí zapojit zvonění klasicky - zvonkový transformátor, tlačítko, zvonek.
Zvonek buď nechat zvonit také a k němu relátkem, nebo i jinak připojit krátkým vedením bezdrátové tlačítko, nebo tam nechat připojené jenom to relé.
Bude to ale zásah do zařízení a problém s případným uplatňováním záruky.
Bez "bastlení" se to ale pořídit nedá, jak už bylo napsáno výše.
Roman Šafránek:
Zkuste se podívat na zvonek BZ8-113. Přijímač (to co zvoní) dáte do zásuvky (je to stejné jako u všech ostatních bezdrát. zvonku na trhu), vysílač je ale určen pro montáž do krabice pod vypínač (tlačítko) a tudíž by šlo určitě vymyslet řešení s kabelem od tlačítka do sklípku a tam umístit ten vysílač. Baterie nebude v zimě tolik trpět a navíc tento vysílač má ve specifikaci spodní hranici teploty 0°C.
V případě problémů s délkou vedení by pravděpodobně bylo nutné použít výše zmiňované relé (to už by ale bylo potřeba nějaký zdroj...)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana