Je elektroinstalace bez krabic nad vypínači a zásuvkami výhodnější?

<< < (6/8) > >>

František Šohajda:
Zásuvky bych až tak v krabicích neřešil.... na jeden okruh  moc zásuvek nedávám, se smyčkováním není problém.....(zatížení u spotřebičů)
U osvětlení dávám krabice tam kde je spoustu spojů s oddbočeními na další místnosti....
Také počet světel dávám malý na jeden okruh.....krab ice bývá dobrá, pro rozšíření osvětlení a pod....

Daniel Hudzík:
Vsetko zalezi od zlozitosti instalacie. Pokial sa mam pod vypinacom patlat s chumlom wago svoriek, je vyhodnejsie pouzit krabicu (aj z hladiska mozneho buduceho rozsirenia, prepojenia). Pokial sa mi pod vypinacom stretava len privod, vyvod ku svietidlu a vyvod k dalsiemu tak je krabica viac-menej zbytocna.

raj:
Pokud víte, že se v instalaci časem budete "hrabat" (výměna datových kabelů za "rychlejší" apod. určitě se vyplatí "husí krky" a krabice.
Já osobně jsem jejich zastánce zatím nelituji.

Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont  12.05.2013, 16:03

.... určitě se vyplatí "husí krky" a krabice.
...

Ano. Pokud krabice, tak s trubkami nebo husími krky a promyslet kde budou potřebné.
Ale opět se vracíme k tomu, co už bylo zmíněno v mnoha diskusích - když už ne "oficiální projekt",  tak alespoň seriozní plán, dohodu všech profesí,...
Asi nejhloupější řešení jsem zažil při rekonstrukci bytu, kdy po provedení elektroinstala ce s krabicemi a husími krky přišla "další parta" a udělala snížený podhled ve výšce, že asi třetina krabice byla "dole" a zbytek byl zakryt konstrukcí podhledu!

František Šohajda:
Husí krk ano, ale pouze na slaboproudy,tam to bez trubek nejde....! ;)
Na silovinu je to už přežitek a je nic moc, vzhledem k otepelí v trubce....já trubky na silovinu nedoporučuji a nikdy je také nedělám ! (dance)
Zatím jsem se nesetkal z problémem, kdy to nejde vyřešit, když není trubka!
Tam kde je 3x nebo 5x v krabici,jako přívod, z ní jde pak i kouzlit .... (dance) Pokud je elektrikář trochu na úrovni !

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana