Je elektroinstalace bez krabic nad vypínači a zásuvkami výhodnější?
Ladislav Pilař ml.:
Potřeboval bych poradit. Budeme teď dělat novou elektroinstala ci v celém bytě a můžeme si vybrat mezi elektroinstala cí, kde budou krabice nad zásuvkami a vypínači, nebo kde to bude tažené ze zásuvky do zásuvky.
Co jsem pochopil, tak bez těch krabic nemá smysl tam dávat husí krky, protože to stejně neprotáhnu, pokud tam budou třeba 2 kabely a půjde to přes roh a bude to dlouhý 12m.
Jeký styl doporučujete. Krabice, nebo rovnou ze zásuvky do zásuvky?
Elektrikář nám radí ze zásuvky do zásuvky (ale raději se ptám).
Miroslav Minařík:
Citace: Ladislav Pilař ml. 09.05.2013, 22:07
Potřeboval bych poradit. Budeme teď dělat novou elektroinstala ci v celém bytě a můžeme si vybrat mezi elektroinstala cí, kde budou krabice nad zásuvkami a vypínači, nebo kde to bude tažené ze zásuvky do zásuvky.
Co jsem pochopil, tak bez těch krabic nemá smysl tam dávat husí krky, protože to stejně neprotáhnu, pokud tam budou třeba 2 kabely a půjde to přes roh a bude to dlouhý 12m.
Jeký styl doporučujete. Krabice, nebo rovnou ze zásuvky do zásuvky?
Elektrikář nám radí ze zásuvky do zásuvky (ale raději se ptám).
Elektrikář radí?
Ale elektrikář není projektant.
Elektrikář provádí to, co projektant navrhne.
Proto se raďte s projektantem.
Jaký má důvod ušetřit krabice?
Lukáš Rotrekl:
Opatrně..... I v dnešní době jsou projektanti, kteří dokážou do RD navrhnout napěťový chránič a v době hmoždinek do všeho možnýho a chemických kotev jsou schopni naprojektovat pod světla osazení dřevěných špalíků.... (dance)
Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl 09.05.2013, 23:57
Opatrně..... I v dnešní době jsou projektanti, kteří dokážou do RD navrhnout napěťový chránič a v době hmoždinek do všeho možnýho a chemických kotev jsou schopni naprojektovat pod světla osazení dřevěných špalíků.... (dance)
To bezpochyby ano, alwe asi začnu psát román, co dokáže řemeslník investorovi vymluvit z projektu jako zbytečnost. Když slyším, že mi elektrikář radí ... Může to být zkušený nebo taky pouze teoretik.
O krabicích tady již téma bylo. Proč to opakovat znovu. Řešte raději zda instalační trubky a né krabice. Co to je za módu to vše očidit jak to jde? Úspora krabic? A mědi? Nebo někdo nechce vidět víčko?
Milan Hudec:
To trochu nakopnu tvrzením, že projekt pro takéhle prkotiny je z převážné většiny kontraprodukti vní, jelikož je tvořen nejméně schopným z party, který si vzal košili, procentuálně dosáhnu lepšího konečného výsledku, když mě instalaci provede průměrně schopný elektrikář i bez projektu, než kombinace Ctrl-C+UK se šroubovákem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana