Jaké rozměry má mít nehořlavá podložka pod vypínačem nebo krabicí na dřevě?
F. Kuda:
Pro p.Kosinu:
Jaký je rozdíl ve výšce podložky mezi 0,6cm(cemvin) a 0,9cm(sadrokarton)? Nepodstatný. Měřte v mm, ne v cm, v učňáku nás to učili před 43r., nebo to už neplatí? Pod vypinače a zásuvky mam většinou po ruce hotové podložky Cemvin, ale mnohdy potřebuji podložit i něco jiného, vždy se mi podaří řez udělat neohlodaný, případně to jedním tahem o jakýkoli povrch(cihla, beton, trám, jsou na to i rašple) zarovnam, zkuste si to taky.
Pro p.Karla:
Z 1 desky sádrokartonu 9mm(145,-Kč) je možné zhotovit 175 podložek pod vypinač nebo zásuvku a mam ji rozřezanou za 10min., jinak stačí odřezky, jsou zdarma. Kolik by stalo 175 podložek cemvin za 11Kč?
Samozřejmě ctím a používám klasický Cemvin! Bohužel ale musíme někdy improvizovat, praxe je nelítostná.
Slibuji, že vám - mistrům výrobního výcviku či učitelům nebudu do postupů dle osnov již hovořit.
Očekávám, že se také brzy vyjádří p.Fišer a p.Vejražka, nebo jiní, zda se jim to osvědčilo.
S pozdravem K.
Karel Kosina:
Pane Kuda,váš poukaz na způsob měření jako jistou vaši malichernost vynechám a vůbec nevidím důvod si vámi uvedenou náhražku podložky vyzkoušet.Jina k pokud to nevíte,tak jsou i jisté normy,kde např.v ČSN 33 2000-1 + změny 1 a 2 se mimo jiné uvádí:Případné použití výrobků nebo dílů k jinému účelu,je možné pouze za předpokladu,že bylo k takovému účelu přezkoušeno.Po kud tedy máte na využití sádrokartonu jako podložky pod el.přístroje atest-tak prosím,já jsem ho doposud nikde neviděl a tak bych sádrokarton nepřipustil ani jako improvizaci.
Jinak je také dost RT u kterých by toto neprošlo.
Kamil Novák:
Pane Kuda, asi vás to překvapí, ale běžný sádrokarton nesplňuje požadavky ČSN 33 2312 čl.2.12 na nevodivou a nehořlavou podložku. Díky vrchnímu papíru totiž není sádrokarton NEHOŘLAVÝ(narozdíl od Cemvnu), ale pouze NESNADNO HOŘLAVÝ. Takže všechno špatně. Můžete se podívat třeba zde : http://www.stavebnitechnologie.cz/include.php?fn=uzitec_predpisy/pos
Jan Vejražka:
Pane Kuda, vyjádřím se, až to budu mít hotové.
Radovan Fišer:
Já to taky ještě nemám a vše v tichu pozoruji. A ještě k tomu plechu, když bude mit plechova podložka na dřevěném stropě rozměry třeba 600x600 mm, je to ještě podložka nebo už plechový strop (pro upevneni plastoveho svitidla s IP 44)? Na estetice mi tady nesejde. Samotna budova (kulna + dilna) stejně do 10 let spadne...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana