Jaké rozměry má mít nehořlavá podložka pod vypínačem nebo krabicí na dřevě?
Roman Šulc:
Taky můžete na stropě použít vzduchovou mezeru 30mm pro svítidlo dle ČSN 33 2312 a nemusíte tam cpát plech.
Jaroslav Hasala:
To Fišer:
Většina plastových svítidel IP44 je v provedení "F", pro přímou montáž na hořlavé podklady, u těchto je celkem lhostejné, na čem budou připevněné. Samozřejmě, nesmíte překročit max. příkon žárovky.
Dost dobře ovšem nechápu, co vás pořád vede k tomu plechu. Plech je teplotně vodivý materiál, i když sám o sobě by vysokou teplotu snesl, přenese teplo s min. ztrátou na hořlavý podklad. Pokud by tedy k něčemu došlo, plech by situaci nijak nevylepšil.
Pokud nevěříte tomu "F" a chcete svítidla podložit, použijte lignát (cemvin).
Osobně bych se u plastových světel s "F" nebál přímé montáže na hořlavý podklad. Určité pochybnosti mám u svítidel s plechovou monturou, jak jsem psal výše, ten plech se dost zahřívá, když světlo svítí.
Radovan Fišer:
K tomu plechu mě vede to, že už tam je namontovaný. Nedával jsem ho tam já, ale svítidlo už na něm je přišroubované. Symbol F nemá, ačkoliv je relativně recentní. Díky za názory.
Karel Kosina:
Očekával jsem nějakou reakci od pana Kudy na naše normativní přípomínky k jeho "zlepšováku",ale asi nemá čas když mění všechny svoje takto provedené podložky :-)
Kamil Novák:
A jaké má mít rozměry podložka pod zásuvkou, upevněnou na kovovém stolku je vidět zde :
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana