Aký poistkový odpínač sa používa vo FVE v DC časti?
Zbyněk Trojan:
Vyrábí se vůbec nějaký bezpečnostní vypínací prvek pro odpojení FV panelů na vstupu do objektu, který by bylo možno umístit ven, třeba na fasádu pod okap, s rukojetí, kterou může ovládat laik a je schopný zvládnout DC proud pod zátěží?
Myšlenka je taková, že pokud by v objektu došlo k požáru, hasiči by si to vypnuli, třeba ze žebříku a celý objekt (po odpojení od distribuční soustavy) by byl z elektrického hlediska pro ně bezpečný.
Tedy krom vlastních panelů a přívodu k odpojovači. Zatím jsem našel jen přístroje určené k montáži do rozvaděče.
Díky!
Tomáš Bláha:
Dělají se automatické odpojovače pro venkovní použití s patřičným IP, princip je že jakmile zmizí "ovládací" napětí 230V (s minimální spotřebou např 1-2W) tak dojde k odepnutí..... Tj když hasiči vypnou hlavní vypínač objektu panely se odpojí automaticky. samosebou to něco stojí......
Zbyněk Trojan:
Nad tím jsem také uvažoval, ale v případě výpadku distribuce nebude FVE zálohovat...
Viktor Klemon:
Tak potom by šlo použiť vhodne umiestnené tlačítko pod sklom TOTAL STOP,
a ovládajúce vyrážacie alebo podpäťové cievky DC ističov a to aj u akumulátoru.
opatovice64:
U většiny FVE v rodinných domcích jsem viděl osazené pojistkové odpínače OPV, které byly osazeny
v rozvodnicích DBO, což norma (61439-3) výslovně zakazuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana