Proč vypadává proudový chránič v noci jednou za 14 dní?

<< < (4/4)

Milan Hudec:
Tohle je jak nahánět zloděje, který krade navíc jen občas, v jednom penzionu jsem hledání i vzdal, pak se náhodně přišlo na promáčknutý kabel ve zdi od rohu postele

Vít Rotrekl:
Teď jsem si vzpoměl.
Kolega před časem řešil vypadávající chránič v kancelářích. Po cca 3 hodinách bádání našli, že to dělá jeden "pětipes" pod jedním pracovním stolem, jak do něj sem tam někdo kopl tak chránič vypadl.
Asi to nebude váš případ, když se to děje v noci. Ale jak už někdo přede mnou radil zkuste všechny "pětipsy" vytahat ze zásuvek a pozorujte...

Ludvík Kubík:
Jak říkal policejní rada Vacátko:“ Tohle je zatracenej případ a čert nám ho byl dlužnej“.
Napíšu vám, jak bych postupoval já, pokud bych tento problém u vás řešil. Neberte to prosím jako návod na vyřešení vašeho problému (na to mám málo informací),  ale spíše jako inspiraci pro vašeho elektrikáře. Vzhledem k tomu, že problém nastává k ránu tak bych v první fázi neřešil spotřebiče u vás v bytě. Nejprve bych pro jistotu vyměnil proudový chránič, ale tipuji, že to nepomůže. Předtím bych si ověřil a prověřil, kde máte rozdělen PEN vodič na PE a N, jestli v bytové rozvodnici, nebo ve společných prostorách domu. Pokud bych ani tady neuspěl, podíval bych se do stoupačky bytového jádra a tady si ten váš problém dokážu docela dobře představit: Kondenzace vody, ochranné pospojení se společnými prostorami domu, rozvod teplé vody, který k ránu vychladne, odsávání připojené ze společných prostor atd. Řešil jsem i případ, kdy se potila zásuvka tepelným mostem  v panelu, ale to už opravdu střílím od boku. Málo informací a žádné měření !

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana