Je nutné při rekonstrukci vyměnit i starou elektroměrovou skříň?

(1/4) > >>

Aleš Slezák:

Je nutné vyměnit starou elektroměrovou skříň (standardní jaké se dříve montovaly - kovová dvířka, vnitřek obložen dřevem, zadní deska bakelitová)?
Ve skříni je umístěň elektroměr, HDO, jistič HDO (nový jistič zapojený přes adaptér KT1),  hlavní jistič a dále 3 odpojené staré jističe a taktéž již nepoužívané pojistky.
V domě jsou udělány nové rozvody v mědi. Elektrikář, který dělal rozvody v domě doporučil vyměnit i skříň. To se mi, ale nyní nechce neboť příští rok plánuji zateplení fasády, tak bych jí vyměnil až při rekonstrukci. Dle jeho sdělení bude hodně záležet na člověku, kdo přijede elektroměr zaplombovat.
Ještě dodám, že jsem u ČEZu.
Prosim tedy o vysvětlení - váš názor, neboli interpretaci připojovacích podmínek, či norem. Zda je v mém případě něco proti něčemu, či nikoliv. Zejména zda je tedy nutné skříň vyměnit a pokud ne, jestli mohou být nepoužívané jističe a pojistky ponechány na desce?

Filip Dobiáš:
Co to je standardní skříň? Foto by nebylo? Na desce měření nesmí být žádné jističe ani pojistky pro rozvody domu. Jaké přístroje smějí být v elměr. rozvodnici najdete v připojovacích podmínkách distributora.

Určitě bych dal na elektrikáře a tu skříň vyměnil.

František Šohajda:
Doporučuji vyměnit !!
Elektrikář co to doporučil má pravdu !

(I když jsem to neviděl!!)

Zdenek Hejčl:
Rozhodně vyměnit - neodpovídá připojovacím podmínkám.
Pokud bude elektroměrový technik prudič nezaplombuje ani náhodou.
Také se mi to stalo, ale byl jsem v tom nevinně, HDO bylo volně ložené v elektroměrovém rozvaděči, mimo vyhrazený prostor - nebylo místo, jen nahoře u výstupních svorkovnic. Provedení rozvaděče po různých samodomo úpravách. (zle)
Pravda jen jsem mu to naznačil, že to stojí za......
Byl jsem tam na opravě stykače a potřeboval rozplombovat.
Do 5 měsíců kompletní rekonstrukce stoupaček, rozvaděčů v bytovém domě.
Pro závistivce: tu rekonstrukci tam jsem nedělal, zřejmě to dělala firma co jim servisuje tyto domy.

Aleš Slezák:
Před rokem u nás dávali elektrické vedení pod zem. Poté si vše připojili zaplombovali a dokonce udělali i revizi. Určitě už v té době skříň nevyhovovala. Budu prostě doufat, že ji přijede zaplombovat opět stejný člověk. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana