Které dva produkty byste nominovali na Mystifikaci roku?

<< < (14/16) > >>

Pavel Horský:
Přesně tak. Já tu netrpělivě čekám na toto vyjádření a stále nic.

Rozmahel Vladimír:
Ten Eltrick hádám na něco podobného, jako je feferonka položená na televizor z důvodu dosažení ostřejšího obrazu.
Pokud by se teplota radiátoru zkoušela např. jazykem, tak po připojení Eltricku a po potření feferonkou, bude každý účastník prezentace tvrdit, že teď to pálí jako hrom. Fyzika nefyzika.  :)

Hugo K.:
Proč se zde pořád uvažuje o měření kdesi v hospodě ?
Pro některé VŠ elektro by to byl zajímavý objekt k bádání.
A pro nějakého studenta zajímavý námět k vypracování bakalářské práce.

Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk  03.09.2013, 06:22

Osobně by mě taky velmi zajímalo proč, když se nám podle mě nepodařilo prokázat fungování ELktricku,...
Ale to už přeci víme. Zjednodušeně: nedodáš-nedostaneš nebo taky zaplatíš tolik, kolik protopíš. 

Citace: Hugo K.  03.09.2013, 07:55

Proč se zde pořád uvažuje o měření kdesi v hospodě ?

Pozor, nešlo o žádnou krčmu. V kanceláři pana Bláhy byla vybudována sice improvizovaná, ale podle mne naprosto postačující zkušebna. Postup měření byl předem prodiskutován a přítomnými zástupci obou stran odsouhlasen.

Citace: Hugo K.  03.09.2013, 07:55

Pro některé VŠ elektro by to byl zajímavý objekt k bádání.
A pro nějakého studenta zajímavý námět k vypracování bakalářské práce.

To by ale musel buď výrobce s pravdou ven (dokumentací na stůl) a nebo by bylo zapotřebí kouzelnou skříňku řádně rozpitvat. 
Jen nevím, jestli by byl závěr takové bakalářky ve smyslu "Elementární fyzika stále ještě platí",  dostatečně oceněn.  :-\

Jan Hájek:
Celý spor se mi líbí a zároveň by měl být ukázkovým případem, jak nepostupovat.
Pan Bláha je upřímně přesvědčen, že něco existuje a všichni tady se mu snaží za pomoci fyziky prokázat, že to nefunguje.
Jakmile dojde k pokusu, jeho negativní výsledek pana Bláhu utvrdí v jeho víře a zdůvodní si svou potřebu setrvat v přesvědčení.

No a teď to pokračuje plýtváním času a u některých i penězi, aby pana Bláhu zlomili v jeho víře, což se nikomu nepovede, protože by přišel o svůj svět.

Nechte ho být a věnujte se něčemu užitečnějšímu, třeba vysvětlování elektriky dětem, nebo pozorování prasklin ve zdi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana