Jak vyřešit hromosvod na plechové střeše s vyhříváním okapů?

<< < (15/17) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Alin  31.03.2013, 20:41

A to jde do té doby, než člověk zjistí, že by mohl mít hlad a děti by neměly na školu. Pak buď sleví z požadavků, nebo se jde živit něčím jiným.

S tímto nepolemizuju, naštěstí toto řešit nemusím, okruh stálých zákazníků už mě zná, že jsem magor a ti náhodní buď pochopí nebo už pro ně víckrát nedělám....

Jan Hájek:
Citace: Radim Blaťák  31.03.2013, 20:43

Tak tedy konečné hodnocní z mé strany je takové, že se vlastně nic nevyřešilo. Bohužel je to asi nevyřešitelné.

Čtu diskuzi pouze zběžně, ale kromě mého řešení tady najdete ještě tři.

Jan Alin:
Citace: Radim Blaťák  31.03.2013, 20:43

Tak tedy konečné hodnocní z mé strany je takové, že se vlastně nic nevyřešilo. Bohužel je to asi nevyřešitelné.
Zkusím si něco z diskuze vzít, a nějak to vyřešit.
Potom třeba i napíšu, jak jsem to nakonec vyřešil.

...Pokud tedy z vás nebudu mít strach  :o...

Můj typ je, že po hranách objektu natáhnete neizolované jímací vedení, v rozích objektu ho spojíte přes zemní (edit: kontrolní) svorky na zemnič a pokud budete chtít spát lépe, umístíte svodiče přepětí do míst, kde vedení vstupují do objektu. Pak zkusíte něco dopočítat aby to vypadalo že výpočet proběhl jako první.  ;)
Je to vlastně princip navrhovaného řešení pana Hájka. Lze zaplatit a bude dostatečně fungovat.

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  31.03.2013, 20:51

Je to vlastně princip navrhovaného řešení pana Hájka.

Ne to není, nečtete pozorně.
Pokud by to bylo takto, tak to rozhodně na klidné zdraví není.

Wolfgang Marks II:
Ale pánové, Vaše debata je pláč nad rozlitým mlékem. Utřete ho. Máte čím.
Zas tak veliký problém to není, kromě peněz.Nadefinu jte si zóny LPZ, zjistíte, že s topnými kabely toho moc nenaděláte.
Takže postupujte podle normy.
Zajistěte jímači nebo zvednutým/oddáleným/izolovaným jímacím vedením, konstrukcí je dost, aby do kabelu přímo neprásklo, to je krajní meze problému, jestli nepřímo shoří fajn, zase tolik nestojí a pojišťovna to zaplatí.
Pak nezapomeňte krytinu střechy a kabely dostat do systému vyrovnání potenciálů,  k tomu slouží ekvipotenciáln í přípojnice a přepěťovky. V tomto případě budou ideální kombi svodiče typ1+2. A máte to vyřešené.
Pokud investor nechce, nemusí, ale musí to písemně dosvědčit.
Přeji hezký večer.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana