Jak vyřešit hromosvod na plechové střeše s vyhříváním okapů?
Radim Blaťák:
LPS III. Sklon strechy 35°
Jiří Schwarz:
Před léty, když byl Ampér "naposledy" v Praze, jsem se snažil získay od jednoho slovenského vystavovatele topných kabelů nějaké vyjádření právě k ochraně před bleskem...
Pořád koktal něco o proudovém chrániči, že by to měl odpojit... Tak velký a rychlý ale nikdo nedělá (zle)
Jan Franěk:
Nemusí to být pokaždý ošklivé. Jde to například i takto. Možná to nebude moc dobře vidět, ale na té konstrukci je ještě dlouhý jímač. Nevím jak přesně dlouhý, ale prováděcí firma prováděla výpočet a ještě jímač nastavila tak, aby střecha i okap s topným kabelem a solární panel, byli chráněni.
Lukáš Rotrekl:
Já to myslel docela vážně. Vzhledem k tomu jaké máte podmínky, tak vám nic moc než izolovaná jímací soustava nezbude a máte možnosti:
- oddálit distančně - ale 35st je moc na distanční podpěry, čímž je úplně nevylučuju, neznám místní podmínky)
- "oddálit" izolovanou soustavou pomocí HVI (*light) - bude to chtít zakotvit jímací stožáry do střechy
- oddálit fyzicky od stavby, možná by to šlo i níže a natáhnout nad hřebenem lano
- udělat výpočet rizika aby tam hromosvod být nemusel
- nechat to nějakýmu šmudlovi, kterej natáhne FeZn 8 na SSky na falc plechu, připojí k tomu anténní stožár, případně na něm udělá oddálený jímač, napíše revizi a zákazník bude spokojený..... Bohužel slova útěchy, že Vaše řešení bylo zpracováno profesionálně a správně vám děti nenakrmí, ale zase je chcete asi vidět víc, než jednou za týden v návštěvní místnosti nebo přes zamřížovaný okýnko....
Radim Blaťák:
Takze jsem presne tam, kde jsem nechtel byt. Udelat vypocet tak, aby mi to vyhovovalo je jednoduche, ale zcela neprofesionaln i. Musel byh se stydet.
Me reseni je takove:
1. Antena na pudu. V dnesni dobe digitalu to neni vetsinou problem. Prijem v pohode.
2. Satelit premistit na stit domu s dodrzenim dostatecne vzdalenosti od stresni krytiny.
3. Uplne se vykaslat na vyhrivani okapu. Jeste jsem nevidel, ze by u nas na olomoucku mel nekdo takove potize, ze by to musel takhle resit.
Ty plechove strechy, to je vzdycky tisic problemu. Uz jen propojeni jednotluvych dilu, aby nemihlo dojit k jiskreni.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana