Musí mít objekt vždy pojistkovou rozpojovací skříň?

<< < (2/2)

Rozmahel Vladimír:
Podle popisu usuzuji, že se jedná o objekt bez vlastního transformátoru . Norma na přípojky říká, že každý objekt musí mít poj.skřín. Souvisí to např. s povinným uzemňováním vodiče PEN. Pokud je třeba je to vhodné provádět v poj. skříni. Je to ale z pohledu dodavatele energie nebo distributora. Jinak objekt, který má HDS s vytaženými pojistkami je spolehlivě bez proudu. Hlavní vypipnač můž mít přívodní vedení dlouhé vnitřkem objektu.

Jozef BABJAK:
Citace: Milan Karvánek  12.03.2013, 22:17

Co nějaký předpis hasičů?

Presne to isté napadlo aj mne, aby pre samostatne stojacu budovu mali požiarnici možnosť vykopnúť poistky ešte pred tým, ako otvoria dvere. Žiadny "elektrikársky" dôvod mi nenapadá, ledažeby sa jednalo o paralelné vedenia, ale ani vtedy nevidím dôvod na prístupnosť istenia na konci vedenia zvonku budovy, dokonca sa mi to z istého pohľadu zdá ako kontraproduktí vne.

Ak to oný "konzultantský hlas" podloží nejakým odkazom na zdroj, dajte nám vedieť.

Milan Karvánek:
Ještě upřesnění, trafostanice tam je, ale je společná pro několik takto samostatně oplocených areálů, každý má pak na hranici pozemku svoje měření. Uzeměni jednotlivých budov a rozpojovacích skříní v každém areálu je pak řešeno v každém areálu samostatně, nezávisle na distribuční síti před trafem a před měřením.

No na ten možný předpis hasičů se právě ptám široké odborné veřejnosti, protože pokud je tento požadavek podložený nějakým platným předpisem, jistě ho zdejší projektanti běžně aplikují ve svých projektech....  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana