Musí se v bytě kontrolovat stav (stáří) elektrickych rozvodů?
Milan Hudec:
Ač jak uvádí kolega povinné nejsou, tak jsou nejvhodnějším způsobem dokladu o plnění energetického zákona, blekoty o tom že soused zmrzlinář se mě na to díval a cosi dotahoval jsou neúčelné
Michala Kadlecová:
Všem (poklona) za odpověď jsem o něco chytřejší a mohu se zeptat kolik taková revize bytu 1+1 stojí a popřípadě udělání nové elektriky?
Pavel Horský:
Milá paní, na to se musíte zeptat firem , které oslovíte. Doporučuji oslovit min. tři firmy s vypracováním cenové nabídky a předložením referenčních zakázek. Před tím si nechte zpracovat projektovou dokumentaci, aby se měli firmy čeho držet a nedělaly vám v bytě nesmysly.
Pak si nechte elektroinstala ci zrevidovat nezávislým revizním technikem. Revizní technik prováděcí firmy je schopný napsat revizi na cokoli, jen s vidinou peněz a nemusí být vůbec objektivní. Taková revize je naprosto k ničemu.
Ceny vám tu nikdo neřekne. Jejich výše se řídí dle poptávky v určitém regionu. Nedoporučuji však meloucháře typu chlapa z elektroúdržby. To je většinou průšvih. Jejich znalosti většinou končí na svorkách udržovaných strojů a když si pak chtějí přivydělat obyčejnou elektroinstala cí, stojí to za to. Opět však neházím všechny do jednoho pytle, ale ze 70% je to tak.
Daniel Reiský:
Citace: Michala Kadlecová 07.03.2013, 22:29
Koupila jsem starý panelákový byt a elektrika je zde v plastových lištách,
takže si myslím,že je určitě stará.
A já si myslím, že to vůbec nemusí být pravda.
Třeba máte elektriku právě nedávno rekonstruovano u. Pokud se nepletu, ve starých panelácích byla elektroinstala ce provedena ve zdech, takže pokud ji máte v lištách, je docela možné, že je rekonstruována již dle novějších norem a v mědi třívodičově. Na dálku je těžké radit, ale každopádně se držte rady kolegů. Nejlepším způsobem jak to zjistit, je totiž skutečně provedení kontroly příp. revize, technikem. Kdybyste vyfotila rozvodnici s jističi, příp. i ty lišty, lecos by to napovědělo o stáří instalace ... ;)
Jiří Schwarz:
Citace: Michala Kadlecová 14.03.2013, 23:41
... kolik taková revize bytu 1+1 stojí ...?
Předpokládám, že nemáte k elektroinstala ci dokumentaci.
Pořízení alespoň základní dokumentace skutečného stavu by mohlo být dražší, než vlastní revize, ale bez dokumentace vám nikdo seriozní neudělá revizi.
Takže bych jako "první bod" viděl nějakou prohlídku instalace někým, kdo by vás "nasměroval" jak moc je ve vašem případě vhodné celková rekonstrukce nebo jestli by to bylo jen na nějaké úpravy, opravy, rozšíření, nebo jestli by stačilo "namalovat a zrevidovat".
Kdybyste prozradila oblast, kde ten byt je, možná by se i někdo ozval a nabídl za rozumných podmínek nezávaznou prohlídku
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana