Co se zasuvkovym obvodem, ktery po opetovnem zapnuti jistice je bez napeti?

<< < (2/4) > >>

Karel Šimek:
Předřazený jistič, to je pro mě trochu španělská vesnice, ale co se týče toho světla, tak tam je průser to, že je tam lustr s 20 x 10W halogenovýma žárovičkama, takže když prdne jedna, tak nesvítí žádná, takže tohle bohužel asi nezjistím, ale pokud rozsvítím, je slyšet do lustru slabé vrnění, což je v pořádku, takže proud tam zřejmě jde. Co se mi taky stávalo bylo, že jsem zkoušel do zásuvek strkat nabíječku s diodou, a pokud jsem s tím v tý zásuvce vrglal, občas ta dioda problikla, ale potom už ani to...

Jirka Hub:
Citace: Karel Šimek  05.03.2013, 14:40

Předřazený jistič, to je pro mě trochu španělská vesnice, ale co se týče toho světla, tak tam je průser to, že je tam lustr s 20 x 10W halogenovýma žárovičkama, takže když prdne jedna, tak nesvítí žádná, takže tohle bohužel asi nezjistím, ale pokud rozsvítím, je slyšet do lustru slabé vrnění, což je v pořádku, takže proud tam zřejmě jde. Co se mi taky stávalo bylo, že jsem zkoušel do zásuvek strkat nabíječku s diodou, a pokud jsem s tím v tý zásuvce vrglal, občas ta dioda problikla, ale potom už ani to...

Jak to sleduji, nejlepší řešení bude vyhledat fyzickou pomoc odborníka. Nejen, že to bude rychlejší, ale bude to i bezpečnější. Jinak je popis situace natolik kusý, že i prostá rada může být hazardem.
Tak jak to popisujete se jedná o elektroinstala ci, která už cosi pamatuje a mj. mohou být uvolněné spoje, opálené kontakty apod.
Jestli jsou obvody jištěny řádně, bude nejspíš problém v jističích/pojistkách.
Pokud je elektroinstala ce "vylepšená" bořkem stavitelem, může být bohužel problém kdekoli a platí, výše uvedená a dobře míněná rada.

Karel Šimek:
Určitě to bude nejlepší zavolat elektrikáře. Spíš jsem se chtěl nějak ubezpečit tím, že to nebude nic vážného :-D rozvrtávat zeď po vymalování se mi fakt, ale fakt nechce!  :P

Jirka Hub:
Citace: Karel Šimek  05.03.2013, 15:18

Určitě to bude nejlepší zavolat elektrikáře. Spíš jsem se chtěl nějak ubezpečit tím, že to nebude nic vážného :-D rozvrtávat zeď po vymalování se mi fakt, ale fakt nechce!  :P

Může jít o banalitu, anebo zásadní problém. Elektrikář koukne, uvidí a poví. No a vy pak můžete mj. spokojeně vysávat :)

Karel Šimek:
No, doufejme, že to bude banalita... Je to starý dům v Karlíně, kde jsou dráty ještě místo umělé bužírky potažené látkou a každý elektrikář by tu musel začít brečet, kdyby to tu viděl...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana