Jaké normy by měl mít doma řadový elektrikář?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 03.03.2013, 21:34
... Víc většinou není potřeba.
Puntíčkáři a rejpalové si mohou sehnat originální verzi, pak např. slovenskou verzi a porovnávat způsob a kvalitu překladu... (třeba ve "4-41" u výrazů samočinné a automatické...)
Patrik Dedík:
mam zaplateny pristup k STN a moznost stiahnut a vytlacit normy. Mam uz tieto vid priloha.
Ktore by ste mi este doporucili?
Chcem mat taky najpouzivanejs i zakladny balik.
Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk 03.03.2013, 21:34
Otázka, které normy, je tak trochu mimo. Jak už psali kolegové, za 1000kč máte všehny normy ke čtení. Víc většinou není potřeba.
Čtu si ve starších příspěvcích.
Řadový elektrikář nepotřebuje žádné normy.
Potřebuje je ale jeho nadřízený, ať již vedoucí práce nebo odpovědná osoba za kontrolu elektrického zařízení.
Pokud je OSVČ, nebo právnická osoba, tak není řadový elektrikář
a normy potřebuje jako "normy živitelky".
Jan Bocek:
Citace: Patrik Dedík 06.03.2017, 20:29
mam zaplateny pristup k STN a moznost stiahnut a vytlacit normy. Mam uz tieto vid priloha.
Ktore by ste mi este doporucili?
Chcem mat taky najpouzivanejs i zakladny balik.
Na příklad ČSN EN 50110-1 ed. 3, ČSN 33 1600 ed. 2
Ten "balík" již hezký bobtná. Záleží na charakterů oblasti, kterou řeším.
Dodal bych tam i mnohé PNE a TNI, jsou užitečné
Jen malý poznatek. Mám vytištěných norem celý regál....ale mnoho jsem měl jen uložených.
Pak skončilo předplatné a k mému překvapení jsem se do žádných uložených nedostal. Následně jsem to již ošetřil lépe a mám soubory například všechny z řady 33 2000 uložený samostatně. Stejně tak veškeré soubory související s BSZ. Prostě tematicky.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Patrik Dedík 06.03.2017, 20:29
mam zaplateny pristup k STN a moznost stiahnut a vytlacit normy.
mohu se zeptat, kolik vás to stálo? Nějak se v těch koeficientech na stránkách SUTN ztrácím, ale pořád mi vychází, že jsme v ČR docela za levno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana