Jaké normy by měl mít doma řadový elektrikář?
Jiří Schwarz:
Stejně je v tom bor*el!
V jistou dobu (nehledal jsem, jestli ještě je) byla dohoda mezi UNMZ a Ministerstvem pro místní rozvoj a byly ke stažení některé normy, které byly potřebné pro stavební řízení, vyplývalo to ze zákonů týkajích se výstavby... Byla to např. ČSN 73 6110 (silnice a místní komunikace)
Jestliže nějaký zákon vyžaduje vyhodnocení rizika přo plánování ochrany před bleskem, nemělo by být podle stejného principu "free" to, podle čeho se vyhodnocení rizik dělá...?
Ale jak napsal p. Rajmont, buďme rádi, že je to tak, jak to je...
Pavel Horský:
Ale vraťme se zpět k původní otázce.
Také doporučuji předplacní ČSN Online. Nahlížení bez tisku stojí 1000,-Kč a to je vlastně zadarmo.
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 02.03.2013, 10:17
Už mám asi 4 rokem ON LINE normy.....podí vejte se kolegové, jaké pořadové číslo máte od začátku prvého přihlášení k odběru norem....
Já jsem to počítal +- je to pěkný balík pro ÚNMZ !
To takhle spočítat nejde. (no)
Já začínal s číslem (objednávky!) 64, rok nato 13201, další rok 26878, pak 42067 a další 55943.
A jedná se pořád o jednoho předplatitele.
Přesná (?) data lze nalézt ve Výroční zprávě ZDE
TO admin: omlouvám se za odkaz, ale velikost v odkazu převyšuje možnosti pro přímé vložení
František Šohajda:
Citace
To takhle spočítat nejde. nenene
Takové spočítání je +- jak jsem psal...není to přesné....jen odhad.... :)
V dnešní době velkého rozvoje elektroniky, připojení na NET má dnes každý mobilem....(pokud je signál... (dance) ....tak není problém i na stavbě si chvíli odpočinout a najít to , co právě potřebuji z norem.....papí rové stejně nikdo nenosí se sebou všude... :-X
Před 10-15 roky si normu koupil málo-kdo .....všichni si je kopírovali....
Pamatuji si stav, kdy i si podniky kupovali normy na pořadí, pak je nechávali kopírovat těm dalším firmám, aby se ušetřilo!!A naopak !
Dnes je kopírovaní o hodně dražší jak si je předplatit ... ;D ;D ;D ;D ;D
Miroslav Revús:
Citace: Jiří Kubík 01.03.2013, 16:46
... ulozto.cz
;)
ČSN na uložto nie sú moc aktuálne, hlavne 4-41. Ja ich mám len preto, aby som mal prehľad aj o ČSN. STN mám tiež online. Je to lacnejšie. Na Slovensku však iba cez Komoru elektrotechnik ov. Priamo u SUTN je to za rovnakú cenu ako na papieri. :— (
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana