Má nájemce právo zvolit jiného dodavatele elektřiny než má pronajímatel?

(1/3) > >>

Marian Tichý:

V objektu, kde mám pronajaté kanceláře, mají hlavní elektroměr od distributora.
Náš odběr měří odečtovým elektroměrem a odběr nám přeúčtují.
Chtěl bych levnější elektřinu od jiného dodavatele a jiný tarif, což oni nechtějí, protože by museli předělat rozvody v budově a zřídit nám vlastní elektroměrovou skříň.

Mám zato, že mám právo si změnit dodavatele elektřiny a nikdo mi v tom nesmí bránit. U bytových domů to tak je, ne? Takhle by mi pronajímatel mohl nutit svého dodavatele a ceny, které nechci. Jak ho k tomu mám donutit?

Jirka Š. Svejkovský:
Já v tom nevidím problém. Zajistěte na vlastní náklady úpravu instalace. Věřím, že se pak nechá přesvědčit i pan domácí.

Kamil Novák:
Obávám se, že s tím nic nenaděláte.
Vaším dodavatelem el. energie je totiž majitel objektu. A toho změníte asi jen tak, že se přestěhujete.  :(

Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  28.02.2013, 18:12

Já v tom nevidím problém. Zajistěte na vlastní náklady úpravu instalace. Věřím, že se pak nechá přesvědčit i pan domácí.

K tomuto řešení je ale zapotřebí jedné "maličkosti" - souhlasu vlastníka objektu.  (!)

David Hruda:
Citace: Marian Tichý  28.02.2013, 18:03

Mám zato, že mám právo si změnit dodavatele elektřiny a nikdo mi v tom nesmí bránit. U bytových domů to tak je, ne? Takhle by mi pronajímatel mohl nutit svého dodavatele a ceny, které nechci. Jak ho k tomu mám donutit?

Zkuste si  sám sebe představit v roli majitele objektu a bude vám vše jasné.
Formulace typu "...nikdo mi v tom nesmí bránit..." a "...jak ho mám donutit..." každého majitele jistě povzbudí, aby nájemcům svých nemovitostí okamžitě vyhověl.
Tohle na mě zkusit můj nájemník, tak balí hned.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana