Kde bych mohl získat zkušenosti dobreho elektromontera?

<< < (6/6)

Pavel Mašek 1:
Na tvojí otázku kde hledat, bych zašel do nejbližšího velkoobchodu, kde chodí nakupovat různé firmy. Zaměstnanci ti mohou dát na někoho tip.

Miroslav Minařík:
Citace: Vladimir Kertsman  02.03.2013, 09:23

Panove co tady namitaji ze bych mel delat zarmo nebo jeste za to platit sdelim asi toto: vzpomente si na sve zacatky a kolik jste zaplatil za ziskani zkusenosti Vy?

Vím co jsem napsal a také vím proč jsem to napsal. A napsal bych to znovu.
Pokud si mám vzpomenout na všechny své začátky, pak vám musím sdělit, že to, co jsem musel obětovat, bylo podstatně více, než by někdo očekával.
Resp. nevím o tom, že by mi bylo něčí know-how předáno jen tak.

raj:
 (jednicka)
Přesně tak.
Dnes už není všechno všech a existuje něco jako konkurence, což je hybná síla současného společenského systému.
Zkušenosti a praxe je zboží jako cokoliv jiného.
Po opuštění školy buď máme kliku a školné (včetně všech průserů a jejich následků) za nás zaplatí zaměstnavatel, nebo jako OSVČ si školné platíme každý sám za sebe.
Můžete mít na to názor jaký chcete, ale holt takový je život.

Vladimir Kertsman:
Citace: Zdenek Rajmont  02.03.2013, 10:50

Přečti si pravidla diskusí a nauč se psát česky.
Pravidla jsem cetl. Cesky psat neumim jelikoz jsem puvodem z ciziny a v CR ziji 8 let. Ale nebojte, stale se ucim. Pravopis mne nezivi takze si nemuzu dovolit tento ukol dat jako c. 1 v mem zebricku priorit.

NIKDE jsem nepsal ze po nekom chci aby mne ucil remeslo zdarma!! Dotycny, ktery by pripadne mel zajem muze nabidnout treba:
"Jsem XY, delam indukcni ohrev, za den praxe chci 2000Kc, a 10% ze vsech vasich budoucich zisku v oboru...."
nebo
"Bez za Pepikem nebo Frantou, nebo do firmy YX jsou pani mistri. Padni pred nima na kolena a udelej pro ne co jim na ocich uvidis, pak mozna se o tebe zacnou zajimat. Me za tip posli flasku Tullamore Dew  ;)"

OT: Na pripadne rady do zivota se ptam celkem casto a docela dost si z nich beru za sve (samozrejme pokud vidim v tom smysl) ale nemyslim si, ze rozvadeni polemiky co s mladezi, jaky je dnes svet apod. patri sem. Klidne si o tom muzeme popovidat ale prosim nekde jinde, aby pripadne zajemci o toto tema nemuseli prohrabavat 10 stranek floodingu.        

Jaromír Urbanec:
Citace: Josef Martinec  01.03.2013, 09:29

Škola mi dala jen teoretické základy, jen takovou tu lepší fyziku aby člověk věděl co jak funguje a co si může dovolit. Bytové instalace jsem se učil od táty když jsme řešily instalace u příbuzných, takže jsem ve škole byl za pěknou svini, protože jsem při probírání bytových instalací upozorňoval učitele na to, že tahle norma už neplatí 2 roky ,  tahle dobíhá ,  a že se toho polovina řeší jinak. Ano měl jsem učitele na stroje a přístroje, kterého jsme plně respektovaly, protože to byl praktik  který byl 15 let na šachtě a dokázal podporovat lidi v zájmu o obor. Ale třeba na měření jsme zažily učitele exota co dokázal zredukovat 15 školních wattmetrů na pět protože netušil co je proudová a napěťová cívka.  
V dnešní době to vidím, tak že středoškoláci často ani nemají zájem a na tu elektrotechnik u jdou jen proto, že se nedostaly na IT obory. Pro praxi jsou skoro nepoužitelní protože dotace praxe je 3 hodiny týdně s tím že v tom jsou základy strojnictví ,  měření ,  základy slaboproudu a instalace + dva týdny praxe ročně ve firmě v době maturit. V tu chvíli je vidím já a zjišťuji že pomalu neumí spočítat úbytek napětí na vedení. Takže ano školství je na tom hodně špatně.

jj školství hodně upadlo, odborně jsou absolventi nepoužitelní, a například vy byste za komančů neudělal maturitu kvůli češtině. Nic ve zlém.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana