Kde bych mohl získat zkušenosti dobreho elektromontera?

<< < (4/6) > >>

Roman Šafránek:
Citace: Pavel Horský  01.03.2013, 12:26

Horší je, že naučím mladíka vše co umím, připravím ho pro své povolání a on si pak založí firmu a bude mi vesele konkurovat, ale takový je holt život.

Šikovný mladík se ve firmě naučí, nabere zkušenost (mnoho jich ale nabere studiem v osobním volnu) a potom z firmy odejde nejčastěji kvůli peněz - firma ho nedocení, nebo se mu každou chvíli naskytne nějaká "bokovka" placená lépe než jeho práce, tak zjistí že to samostatně bude lepší.
Málokterý takto osamostatněný ale představuje velkou konkurenci pro "mateřskou firmu" (pokud toto taky není firma o 3 lidech) - sám se k větším zakázkám nepropracuje, nemá manažerské schopnosti aby vybudoval něco většího. Když se dostane k nějaké větší zakázce tak je zde veliké riziko nezaplacení faktury a v podstatě likvidace takové malé firmy. Takovýhle osamostatněný původní zaměstnanec naopak často pak je pro mateřskou firmu přínosem, protože si ho může najmout při větším náporu práce.
Pak je druhá část "troubů",  kteří ve firmě zůstanou, iniciativa a samostudium žádné. Jsou sice loajální k firmě (nikam neutekli),  někdy by ale bylo lepší se jich zbavit.

František Šohajda:
Citace

Pak je druhá část "troubů",  kteří ve firmě zůstanou, iniciativa a samostudium žádné. Jsou sice loajální k firmě (nikam neutekli),  někdy by ale bylo lepší se jich zbavit.

A ti co majiteli žalují ! ;D ;D ;D ;D

raj:
Vzít si do práce mladé ucho po škole je nejhorší chyba.
Já si pěkně počkám, až ho z první práce vyhodí,  neboť v tu chvíli většinou ucho poznalo, zač je život.
Roli učitele života jako první zaměstnavatel dělat nehodlám a také nedělám.

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  01.03.2013, 12:26

No jo, ale pokud by tomu tak nemělo být, nevím tedy, kde by se to chudák po vyučení měl naučit.

Chudák, píšeš?
Nevím koho bych nazval chudákem. Znal jsem chudé a pracovité, kteří se chtěli naučit. A také movité a líné, kterým bylo vše jedno. Kdo je podle tebe z nich chudák?

Vladisla Bělka:
Pane Rajmont mohu se zeptat proč neberete lidi po škole? :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana