Kde bych mohl získat zkušenosti dobreho elektromontera?

<< < (3/6) > >>

Jan Franěk:
Upřímně. Nechápu proč se tady probírá stav školství a mladí, kteří nic neumějí. Taky jsme byli v jejich věku a někde jsme museli získat své dovednosti i informace. Ani mi jsme po učňáku, nebo škole, nebyli hotoví elektrikáři.
Tazatel se navíc k řemeslu postavil, tedy alespoň podle mě, jako chlap a snaží se získat praxi, místo prznění řemesla. Za sebe mohu říct, že se mi jeho postup zamlouvá a že mu fandím.

K dosažení kýženého výsledku,  mohou vést asi tři cesty.
1-nechat se zaměstnat a po nabití praxe i zkušeností se osamostatnit
2-nechat se najmout jako OSVČ na švarc-systém a opět sbírat zkušenosti
   ( i když  bez praxe a par 8 nebude možné pracovat jako OSVČ)
3- domluvit se s někým, kdo by si vás bral na výpomoc a postupně si tak doplňovat znalosti. O tom jestli za minimální mzdu, nebo v rámci školení zdarma, je teď jedno, jde o dohodu mezi vámi dvěma.

Najděte si ve svém okolí firmu, která je zaměřená na to, co by jste chtěl v budoucnu dělat a zkuste se tam domluvit.

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  28.02.2013, 21:11

Ano, toto je typicky česká metoda.
Zaměstnat se a za peníze zaměstnavatele se to naučit.

Zaměstnavatel není sociální ústav.
Mzdu se zaměstnancem smění za jeho výkon! Nikoliv za svůj!
Dokud budou tyto praktiky stále v kurzu budeme stále tam, kde jsme ...

No jo, ale pokud by tomu tak nemělo být, nevím tedy, kde by se to chudák po vyučení měl naučit.
Všichni dobře víme, že škola naučí základy, ale do života tě pak připraví získaná praxe.
Nám se to povídá, my jsme se učili pro podniky, který nás pak zaměstnal a kde se daly zkušenosti pochytit.

Horší je, že naučím mladíka vše co umím, připravím ho pro své povolání a on si pak založí firmu a bude mi vesele konkurovat, ale takový je holt život.

Milan Hudec:
Mladík bude učit mladíka, dance

František Šohajda:
Citace

Všichni dobře víme, že škola naučí základy, ale do života tě pak připraví získaná praxe.
Nám se to povídá, my jsme se učili pro podniky, který nás pak zaměstnal a kde se daly zkušenosti pochytit.

jéje...vzpomín ám.....jako tzv. preferované obory na stavbách jsme měli všechno jídlo zdarma....
po vyučení jsme museli být 3 roky u podniku zaměstnáni, jinak jsme platili za náklady vyučení.....
Ale to už je hluboká historie ..... :-X

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  01.03.2013, 16:45

jéje...vzpomín ám.....jako tzv. preferované obory na stavbách jsme měli všechno jídlo zdarma....
po vyučení jsme museli být 3 roky u podniku zaměstnáni, jinak jsme platili za náklady vyučení.....

Ano, také jsem to tak měl, pro zajímavost uvedu tehdejší "nákladovou pokutu" 27 000kčs, tehdá asi tak deset průměrných platů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana