Neví někdo podrobnosti o svítidlu na obrázku?
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 23.02.2013, 18:35
........také kovové, bez svorky na uzemění....! (zle)
To je právě i tento případ!
Jan Franěk:
Citace: Kamil Novák 23.02.2013, 20:29
To je právě i tento případ!
Těžká pozice. Objektem prošlo XX RT najednou se objeví jeden, co začne prudit. Je těžké vysvětlit, že světlo nemá jasně deklarované vlastnosti a svorku k připojení vodiče PE, což může být velmi nebezpečné. To světlo stálo XXX kč, svítí tam už roky a nikdo nevidí žádný rozumný důvod k jeho výměně. Nezávidím ti to. :'(
Taky jsem věnoval nějaký čas hledání na internetu a nic. Bohužel je pro investora jednodušší říct, že k tomu nic nemají, než hledat doklad o koupi, kde by se našel alespoň výrobce. Moje zkušenost je ta, že od každé podobné věci, doklady existují. Mnoho lidí je totiž dává do nákladů svých firem.
Pokud jde o firmu, tak by tam měl být dohledatelný doklad asi automaticky. Ale dost možná jde jen o zbožné přání.
František Šohajda:
Citace
Mnoho lidí je totiž dává do nákladů svých firem.
Nedávno jsem se díval na "předávací papíry" na jednu nemocnici....
Halda papírů, kilogramy..... když jsem si k tomu ze zajímavosti sedl a podíval, tak je třeba skenovaný celý katalog od nejmenované firmy....ale to co bylo ve zkutečnosti namontováno, tame nebylo !!
Investor byl rád, že má takové tisíce papírů........ k ničemu!! >:D
Maroš Klein:
Prístupné kovové časti ešte nemusia bezpodmienečne znamenať I.triedu. Pokiaľ však nie je jednoznačne stanovené označenie podľa 412.2.1.1, je vždy lepšia voľba prístupu ako k tr. I.
Možno niečo napovie usporiadanie svorkovnice na pripojenie v pätke svietidla, pokiaľ je originálne a bez viditeľných zmien. Ináč riziko pôvodu z krajiny s čiarovým kódom 69 (0,1,2,3,4,5)... je tu vždy :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana