Jak je zapojená zásuvka, ve které je napětí jen když zapnu vypínač?
Jiří Schwarz:
Citace: Daniel Reiský 14.02.2013, 22:32
...
Takové prachobyčejné ZERO WATT řešení ...
Jsem zastáncem toho, aby při odchodu z domu nezůstávalo zapnuté to, co nemusí.
Jsem zastáncem toho, že nejdražší odběry jsou ty, které nevyužijeme. Třeba když na satelitu svítí hodiny po dobu, kdy se na telku nikdo nedívá a v klidu si bere pár Watíků...
------------
Jsou země, kde je normální mít zásuvku přes vypínač.
Nebyl jsem tam, ale znám z vyprávění, že když v Austrálii odpojíte spotřebič od zásuvky a zásuvku nevypnete, je to srovnatelný prohřešek, jako když jdete z WC a nezhasnete...
Linhart Jarda:
leoajana, křišťálová koule moc neříká, pouze odhad: odpověděla jste si sama, původní majitel chtěl zásuvku pro svítidlo s vidlicí (zástrčkou) ovládané vypinačem. Není to běžné, ale používané (např. ve výlohách obchodů-změna zboží-změna osvětlení). Co tam můžete zapojit jako laik lze zjistit tak, že vypnete jističe od světel a zkusíte tam zapojit přenosné svítidlo. Nebudeli fungovat, je zásuvka připojena na světelný obvod a můžete tam připojit nějaké přenosné svítidlo. ! Bude-li funkční po vypnutí jističů pro světla volejte elektrikáře pro kontrolu. Ten vám dá odpověď co a jak. Proč tomu tak je, ví pouze předchozí majitel nebo projektant. Jak podotýká kolega Harásek, taky nefušuji plynařům
řemesla.
p.s. Kolega Reiský byl rychlejší, ale odbornější.
leoajana:
Tak jsem dnes náhodou potkala po dlouhé době původního majitele a zeptala jsem se to na tu zásuvku v chodbě. Byla tam původně venkovní nástìnná lampa CROWN (viz obrázek) ,ale když se stěhoval , vzal si ji sebou a dal tam zásuvku . Takže mě to vnuklo nápad , jak zrušit prodlužovačky na které mám napojené světla k akvarkám a terárkám . Jen nevím jak to vysvětlit elektrikáři co po něm chci . Jak se říká jasně stručně a srozumitelně!!
Oldřich Morávek:
popište mu to stejně, jako jste to udělala tady.
Jasně, stručně, srozumitelně.
Slušný elektrikář s vámi bude komunikovat a na vše potřebné se vás vyptá.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana